Джиджи и Бела Хадид продължават да подкрепят Украйна

Супермоделите даряват всичките си приходи от последния месец, но искат още повече гласност за ужасяващата реалност.

Джиджи и Бела Хадид продължават да изразяват подкрепата си за Украйна, но не забравят и Палестина.

След като по-голямата сестра Хадид обяви, че ще дари всичките си приходи от Модния месец, за да помогне на засегнатите от войната, Бела последва примера и обяви същия ход от своя страна.

"Да гледам как моите украински приятели и колеги работят усилено тук, в Европа, толкова близо, но толкова далеч от техните семейства, приятели и домове в Украйна, които преживяват една от многото брутални окупации в момента, е много емоционално и унизително преживяване за мен", споделя супермоделът в официалния си Instagram акаунт. "Рядко контролираме работните си графици и тази седмица наистина показа силата и постоянството на хората около мен, които преминават през чист ужас. Да чуя техните истории и емоции от първа ръка е опустошително. С цялото си сърце заставам зад тях. Заставам на страната на всеки човек, който е бил засегнат от тази война и чийто живот е променен завинаги от ръцете на властта."

57

Въпреки че се появиха упреци за решението на сестрите да насочат внимание и към Палестина, Джиджи използва вниманието на многомилионната си аудитория, за да обясни мотива, отвъд техните корени.

"Бежанската криза е бежанска криза. Не е против нищо, освен против човешкото страдание и войната. Ако вярвате, че човек или дете, където и да е роден или израснал, не заслужава тази помощ, значи се фокусирате върху грешната гледна точка", казва Хадид. "Тези деца не избират страна в политиката - те се раждат и съществуват в тази обстановката. Заслужават, най-малкото, достоен живот."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: С(Т)ИЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА ПЪРВИТЕ ДАМИ

Моделът и майка уточни, че дарява на "двете страни, разкъсани от война", а в предишното си изявление разкри, че "наличието на определен график за Месеца на модата означава, че аз и моите колеги често представяме нови колекции по време на сърцераздирателни и травмиращи моменти от историята. Нямаме контрол върху работните си ангажименти, но бихме искали да дадем повече смисъл."

Продължават да го правят, а ние продължаваме да ги аплодираме.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA