Линда Петкова и нейните любими 8

Без дори и да подозира, съпругата на министър-председателя Кирил Петков следва леко и с артистична закачка танца на живота.

14 април 2022

Текст: Тита Найденова
Фотография: Виктор Попов

И в професионален, и в личен план Линда е отдадена на важните каузи на сърцето си със силен емоционален заряд и безкрайна грижа към другите. Бутиковото магазинче за здравословно хранене Amelie Sweet Shop е перлата на улица "Сан Стефано" и се радва на голям интерес от страна на хората, които поставят на масата най-напред здравето си, а след това апетита на очите си. Семейството е най-големият дар за Линда Петкова и пламъчетата в сините й очи издават, че е щастлива там, където се намира сега, и с хората, с които споделя радостта от живота. "Моите три момичета – имат толкова много енергия и отворени хоризонти. Обичам ги безкрайно." А ето и кои са другите й любими неща?

линда петкова

 Диви рози – напомнят ми за детството в Канада и настоящия ми живот в България. Имам голяма татуировка на диви рози на ръката си. Ухаят на дом.

Студена вода, но наистина много студена вода. Водата от кладенеца, който се намира в двора на къщата на родителите ми в Канада, е прекрасна. По нищо не й отстъпват и хладните води на пролетните изворчетата в планините на България.

Приготвянето на храна с майка ми, която напусна този свят преди две години. Тя обожаваше да приготвя ястия за другите. Имаше глутенова непоносимост и от нея съм научила много рецепти за здравословно хранене. Тя е истинското ми вдъхновение в кухнята.

Когато бях на 14 години, участвах в едно местно състезание за фигурно пързаляне, в района на Британска Колумбия, най-западната провинция на Канада. Бях много нервна, но се представих добре и бях горда със себе си и постигнатото.

линда петкова

• Обичам времето, споделено в компанията на приятелите ни. Любимите ни моменти са онези, прекарани в ресторанти, когато си говорим за важните и не толкова важните неща от живота, на чаша вино и вкусна храна.

Плажът Корал и дивите местности на Българското Черноморие. Толкова е красиво и водата е толкова хубава, заради нормалното ниво на соленост, спрямо Средиземноморието например.

Споменът за детството ми в малка ферма – имахме пилета, зайци, патета и аз се грижех за всички тях, както и за кравите на съседите през летните ваканции. Имахме голяма градина с малини, зеленчуци и цветя. Малините са любимият ми плод и храна. Обожавам ги.

Но най-любимото ми на света е житейското пътешествие с Кирил. Ние сме заедно, откакто бяхме млади, подкрепяме се във всичко и пораснахме в изключително интересния и вдъхновяващ живот, който споделяме.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA