Бил Гейтс ще дари цялото си богатство на бедните

Милиардерът планира скоро да напусне списъка с най-богатите хора в света.

Бил Гейтс заяви, че ще дари почти цялото си състояние на Gates Foundation, която основа заедно с бившата си съпруга Мелинда.

Oснователят на Microsoft отбеляза, че след това ще напусне списъка на най-богатите хора в света, но пък и няма желание да е един от най-богатите хора в света.

dfghj

"Планирам да дам почти цялото си състояние на фонда. Ще се преместя надолу в класацията и ще напусна списъка на най-богатите хора в света", разкрива той в Twitter.

Гейтс добави, че дарява 6 милиарда долара на фонда всяка година, но "големите кризи на нашето време изискват повече".

dfghjk

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОИ СА НАЙ-ВДЪХНОВЯВАЩИТЕ ЗНАМЕНИТОСТИ?

Според Гейтс светът е преживял много големи катаклизми през последните години, включително пандемията от коронавирус и конфликта в Украйна, които са "докарали много хора до отчаяние".

"Задължен съм да върна ресурсите си на обществото по начини, които имат най-голямо въздействие върху намаляването на страданието и подобряването на живота. Надявам се, че и други богати хора с привилегировани позиции ще направят крачка напред", продължава той.

dfghj

Фондацията на Гейтс е основана през 2000 г. и в момента се счита за най-голямата частна фондация в САЩ. По данни на Forbes състоянието на самия Бил се оценява на 122.1 милиарда долара, което го нарежда на четвърто място в престижния списък след Джеф Безос от Amazon, Бернар Арно от LVMH и Илън Мъск от Tesla.

sdfghjk

Дали само планира да излезе от списъка или наистина ще го направи, предстои да разберем.

Напомняме, че доста пари ще бъдат изгубени и след развода му с Мелинда Гейтс, но това все още е под въпрос, тъй като двойката няма сключен предбрачен договор.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA