Кейт Мидълтън е принцеса и е готова да оправдае очакванията

Принц Уилям и Кейт Мидълтън приемат новите си титли с „дълбока обич".

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 12 септември 2022

Крал Чарлз потвърди промяната в ролите на очевидния наследник принц Уилям и съпругата му в първата си реч пред нацията като монарх в петък вечерта.

Той каза: „Днес съм горд да създам нов принц на Уелс, страната, чиято титла имах голяма привилегия да нося през толкова голяма част от моя живот и дълг.

„С Катрин до него, нашите нови принц и принцеса на Уелс, знам, че ще продължат да вдъхновяват и водят нашите национални разговори, помагайки да изведем маргиналните в центъра, където може да бъде оказана жизненоважна помощ."

Уилям разговаря с министъра на Уелс Марк Дрейкфорд и каза, че той и Кейт изпитват „дълбока привързаност към Уелс", тъй като това е първият им дом заедно като семейна двойка, сподели техният офис.

Тогавашните младоженци живееха в селска къща с четири спални в Англеси, Уелс, от 2011 до 2013 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НА ДНЕВЕН РЕД ДОЙДЕ ВЪПРОСЪТ ЗА ТИТЛАТА НА КАМИЛА

Офисът на двойката каза, че Уилям и Кейт „ще прекарат месеците и годините напред в задълбочаване на отношенията си с общностите в Уелс. Те искат да изпълнят ролята си, за да подкрепят стремежите на уелския народ и да хвърлят светлина върху предизвикателствата и възможностите в пред тях."

В първото си официално изявление след новината за смъртта на кралица Елизабет II, принц Уилям написа:

„Тя беше до мен в най-щастливите ми моменти. И беше до мен през най-тъжните дни от живота ми.", каза той.

„Баба ми каза, че скръбта е цената, която плащаме за любовта", заключи той. „Ще почета паметта й, като подкрепям моя баща, Краля, по всеки възможен начин."

Източник също каза през октомври 2021 г., че кралицата вярва в Уилям и Кейт като бъдещи монарси. 

Кейт „винаги е готова за предизвикателства, вярва в себе си и чувства, че е развила мъдростта, смелостта и силата да постигне успех", каза източникът, добавяйки, че Кейт и Уилям тогава са били в контакт с кралицата относно бъдещите си роли.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВИТЕ ТИТЛИ В КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО СЛЕД СМЪРТТА НА ЕЛИЗАБЕТ II

През август 2020 г. източник каза, че кралицата наистина е била ментор на Кейт. „Нейно Величество я вижда като бъдещето на монархията и се доверява на преценката на Кейт и Уилям", каза източникът.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО КРАЛ ЧАРЛЗ ВСЕ ОЩЕ НЯМА ДА НОСИ КОРОНА?

„Кейт моли за съвет относно речите, които трябва да направи, на кого може да разчита най-много в двореца и протоколните неща, които не трябва да се правят. Кралицата е повече от щастлива да предаде своята мъдрост - тя се гордее, че е любимият съветник на Катрин относно кралския живот.

Джо Литъл, кралски експерт и управляващ редактор на списание Majesty, говори с Us Weekly през септември 2021 г. за това как кралица Елизабет II гледа на Кейт.

„Кралицата гледа на Катрин като на... сигурен чифт ръце", каза Литъл. „Тя е член на кралското семейство вече 10 години. … Мисля, че като се има предвид всичко, което се случва през последните няколко години в кралското семейство по отношение на последиците. … Кралицата има голямо доверие в Кейт.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA