Принцеса Ан е била с кралицата в последни й часове

Кралската принцеса публично почете майка си, покойната кралица Елизабет II.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 14 септември 2022

Принцеса Ан е била с майка си, кралицата, през последните й мигове.

Тя публикува трогателно изявление към покойната си майка, кралицата. В редовете, кралската принцеса споделя, че е била с Елизабет през последния й ден на този свят: 

„Имах щастието да споделя последните 24 часа от живота на моята най-скъпа майка. За мен беше чест и привилегия да я придружа в последните й мигове. Да бъдеш свидетел на любовта и уважението, показвани през целия й живот, беше едновременно смиряващо и възвисяващо.", каза тя.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ ХАРИ РАЗЧУВСТВА ВСИЧКИ С ДУМИТЕ СИ СЛЕД СМЪРТТА НА ЕЛИЗАБЕТ II

fvgbhn

Тя добави: „Всички ще споделяме уникални спомени. Изказвам благодарността си на всеки един, който споделя чувството ни за загуба. Напомняме си колко голяма част от нейното присъствие и принос към националната ни идентичност приемаме за даденост."

Както всички отсемейството, така и принцеса Ан не пропусна да спомене брат си, вече краля.

"Благодарна съм и за подкрепата и разбирането, предложени на моя скъп брат Чарлз, докато приема допълнителните отговорности на Монарха. На майка ми, кралицата, благодаря.", завърши изявлението тя.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НА ДНЕВЕН РЕД ДОЙДЕ ВЪПРОСЪТ ЗА ТИТЛАТА НА КАМИЛА

cvbn

Принцеса Ан е единствената дъщеря на кралицата и по-малка сестра на крал Чарлз III, сега суверен на Обединеното кралство. Тя е по-голяма от брат си, принц Андрю, херцог на Йорк, и от принц Едуард, граф на Уесекс.

Принцеса Ан и нейният съпруг, вицеадмирал сър Тим Лорънс, летяха с ковчега на кралицата от Единбург до Лондон. След това покойният монарх пътува до Бъкингамския дворец, докато тълпите се изпълват и всеки отдава почит към тялото на кралица Елизабет II.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA