Крал Чарлз III съкращава персонала си

Изглежда, новият монарх няма да има нужда от старите си служители.

15 септември 2022

Крал Чарлз III е дал „предизвестие за съкращаване” на персонала си.

До 100 души, някои от тях дългогодишни служители ще бъдат освободени при преместването на монарха в Бъкингамския дворец.

Той се подготвя за официално преместване в Бъкингамския дворец, което означава, че вече няма да използва Кларънс Хаус - предишния му дом в Лондон.

И очевидно той не планира да вземе бившия си персонал със себе си. The Guardian съобщава, че десетки служители са получили „известие за съкращаване".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НА ДНЕВЕН РЕД ДОЙДЕ ВЪПРОСЪТ ЗА ТИТЛАТА НА КАМИЛА

cvbn

Очевидно главният помощник на краля, сър Клайв Алдертън е уведомил до 100 членове на персонала в понеделник, включително комуникационния екип на Кларънс Хаус, няколко лични секретари, домакински персонал и финансовия офис.

Той е изпратил писмо до всички, в което пише; „Промяната в ролята на нашите директори ще означава промяна и за нашето домакинство."

„Работата, която сте вършили преди това в това домакинство в подкрепа на личните интереси на бившия принц на Уелс, предишните дейности и домакинските задачи вече няма да се извършват и домакинството… в Кларънс Хаус ще бъде затворено.", продължава да се пише в писмото.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО СЕ СЪБРА, ЗА ДА ИЗПРАТИ КРАЛИЦАТА

cvbn

"Следователно се очаква, че необходимостта от длъжности, основно базирани в Кларънс Хаус, чиято работа поддържа тези области, вече няма да е необходима... Оценявам, че това е обезпокоителна новина и исках да ви уведомя за ситуацията в този момент.", завършва Алдертън.

The Guardian съобщава, че някои от персонала са работили с Чарлз от десетилетия, а източник каза на изданието: „Всички са абсолютно побеснели, включително личните секретари и старшият екип. Целият персонал работи до късно всяка вечер. Хората бяха видимо потресени.”

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ ХАРИ РАЗЧУВСТВА ВСИЧКИ С ДУМИТЕ СИ СЛЕД СМЪРТТА НА ЕЛИЗАБЕТ II

xcvb

Персоналът, който предоставя „директна, близка, лична подкрепа и съвети" на Чарлз и Камила, ще остане на работа, а персоналът, който е съкратен, ще има помощ при намирането на нови работни места и добро обезщетение при съкращение.

Говорител на Кларънс Хаус каза пред The ​​Guardian: „След като разбрахме, че ролите на бившия принц на Уелс и херцогинята на Корнуол са преустановени и, както се изисква от закона, е започнал процес на консултации. Нашият персонал работи дълго и лоялно и въпреки че някои съкращения ще бъдат неизбежни, ние работим спешно за идентифициране на алтернативни роли за най-голям брой служители."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA