Ще бъдат ли децата на Хари и Меган принц и принцеса?

Кралските репортери на Острова продължават да обсъждат важния въпрос.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 16 септември 2022

Меган Маркъл и принц Хари са "бесни" заради това, че Чарлз III отказва кралски статут на Арчи и Лилибет.

Часове след смъртта на Нейно Величество експертите на Острова подчертаха, че със стъпването на Чарлз на трона, децата на херцога и херцогинята на Съсекс вероятно ще получат титлите принц и принцеса.

Или поне така се очаква според патент на крал Джордж V от 1917 г., който гласи, че титлите може да се използват от децата на суверена, децата на синовете на суверена и най-големия жив син на най-големия син на принца на Уелс. Да, звучи сложно.

ьцфжгбхн

Тъй като принц Хари е вторият син на Чарлз, неговите деца нямаха гарантирани титли, докато баща му беше принц на Уелс. Сега те отговарят на изискванията, но се говори, че "Арчи никога няма да бъде принц, дори когато Чарлз стане крал".

Заради събитията напоследък и многото прожектори, насочени към двойката, членовете на фамилията и по-точно кралят и принц Уилям не желаят повече светлина върху отказа на Меган и Хари да бъдат старши членове на кралското семейство.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВИТЕ ТИТЛИ В КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО СЛЕД СМЪРТТА НА ЕЛИЗАБЕТ II

цжбн

Това, което продължава да притеснява Хари и Меган е фактът, че Арчи и Лилибет няма да бъдат наричани Негово и Нейно кралско височество, най-вече заради определените нива на кралска сигурност.

"Имаше много разговори през последната седмица", разкрива източник, близък до тях, твърдейки, че двамата са останали "бесни" от решението. "Могат да бъдат принц и принцеса, но никой няма да се обръща към тях по този начин, следователно няма да разполагат и с охрана."

цжбн

Маркъл вече е коментирала въпроса в ексклузивното си интервю с Опра, което предизвика сериозни полемики.

"Не казваме да го направите принц, но ако твърдите, че титлата е това, което ще повлияе на защитата, нека е така. Ние не сме създали тази чудовищна таблоидна машина. Позволихте това да се случи, което означава, нашият син трябва да бъде в безопасност."

Досега новият държавен глава не е направил официално изявление, така че все още е възможно да има развитие по въпроса.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA