Петият сезон на "Тhe Crown" няма да бъде последен

Създателят на сериала обяви, че се връща към първоначалния план и ще има шести сезон.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 26 септември 2022

Сезон 5 няма да бъде последен за изключително успешния "The Crown".

Въпреки по-ранните сведения, че предстоящите епизоди ще поставят точка на историята, екипът на Netflix потвърди, че кралската драма ще се завърне още веднъж.

"Когато започнахме да обсъджаме сюжетните линии за сезон 5, скоро стана ясно, че за да отдадем дължимото на историята, трябва да се върнем към първоначалния план и да направим шест сезона", коментира Питър Морган в изявление.

Поради закъсненията, свързани с пандемията обаче, феновете ще трябва да почакат по-дълго от обикновеното и се очаква сезон 6 да се появи на екран най-рано в края на 2023 г.

Освен след смъртта на кралица Елизабет и фактът, че екипът на сериала ще направи пауза, тъй като "Короната" в крайна сметка е любовно писмо към нея и няма какво да добавим, освен мълчание и уважение".

Междувременно, на 9 ноември е премиерата на епизодите от петия сезон. От първия тийзър става ясно, че те ще се фокусират главно върху раздялата на принц Чарлз и принцеса Даяна през 1992 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ХАРЕСВАТ THE CROWN, ЕТО КАКВО МИСЛИ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ЗА СЕРИАЛА

"От името на актьорския състав и екипа, очакваме с нетърпение да ви представим следващия сезон на "Короната" през ноември 2022 г.", казва Имелда Стоунтън, която ще изиграе Нейно Величество в сезон 5 и 6.

Елизабет Дебики и Доминик Уест ще са принцеса Даяна и принц Чарлз в новия сезон, Клаудия Харисън е екранната принцеса, а Руфъс Кампа наскоро бе избран за ролята на 15-годишния принц Уилям.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДАЯНА И ЧАРЛЗ: РЕАЛНИЯТ ЖИВОТ VS. "КОРОНАТА"

В допълнение Морган обясни, че шестият сезон няма да включва днешни кралски моменти, а вместо това ще се потопи по-дълбоко в планираната история.

"За да бъдем ясни, сезон 6 няма да ни доближи до настоящето – просто ще ни позволи да покрием периода по-подробно", казва той.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA