Даяна и Чарлз: Реалният живот VS. "Короната"

Новият сезон на емблематичната поредица е факт, този път във фокуса на обектива са принцеса Даяна и принц Чарлз.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 ноември 2020

Четвъртият сезон на "Короната", напълно очаквано, и както всички други до този момент, за броени часове влезе в списъка с най-гледаните продукции на Netflix. Предполагаме, че завидният интерес към този е и заради факта, че той разглежда любопитна част от историята на кралското семейство, а именно живота на принцеса Даяна.

Сезонът започва с опита на Даяна Спенсър да навлезе в монархията, а сюжетната линия се развива между първите ѝ срещи с принц Чарлз и по-късните сътресения в брака им. И макар че е достатъчно забавен и подробен, The Crown не претендира за истинност на биографична драма.

Точно поради тази причина ние решихме да проследим някои от най-любопитните сюжетни линии в живота на харизматичната, енигматична, култова и проблемна двойка.

48

ПРИНЦ ЧАРЛЗ И ДРУГАТА СЕСТРА

В началото на сезон 4 Чарлз ухажва сестра от семейство Спенсър, но не тази, която ще стане негова съпруга. Първата среща на Даяна с него всъщност е, докато той чака по-голямата ѝ сестра Сара, за да я изведе на среща. И докато шоуто изобразява запознанството им като напълно случайно и в реда на нещата, в реалния живот Сара споделя, че тя е била техният "купидон".

Любовта между двамата не просъществува дълго време и през юли 1980 г. Даяна и Чарлз се срещат отново, на гости на общ приятел. На следващата година вече са сгодени, а в интервюто им за повода синът на кралица Елизабет II казва, че се е срещнал с бъдещата си съпруга, когато тя е била само на 16. 

57

ДАЯНА И ГОДЕЖНИЯТ ПРЪСТЕН

В началото на епизод 3 принц Чарлз и кралица Елизабет представят на принцеса Даяна селекция от годежни пръстени, включително и такива, "предавани в семейството". Даяна избира 12-каратов цейлонски сапфир, заобиколен от диаманти и декориран с бяло злато. Кралицата пита Даяна защо харесва този пръстен, а Чарлз отговаря, че той е "най-скъпият", докато всъщност причината се крие в спомен за собствената ѝ майка. 

Непречупен през призмата на сценаристи и продуценти, този момент от историята им изглежда така -  семейството е било разочаровано от нейния избор, тъй като дизайнът на Garrard е достъпен за една широка част от публичността. Цената му е едва около 60 000 долара, но тя го харесва толкова много, че го носи и след раздялата си с Чарлз. В момента може да го забележите на безименния пръст на Кейт Мидълтън.

ГОДЕЖЪТ И ЕДНО СТРАННО ИНТЕРВЮ

В третия епизод от поредицата на стрийминг гиганта репортер казва на новосгодените Чарлз и Даяна, че "изглеждат много влюбени", а самата тя отвръща с думите "да, абсолютно". Отговорът на Чарлз обаче е "каквото и да означава влюбен". Истината е, че това са почти истинските му думи, тъй като в оригиналното интервю той споделя, че терминът "влюбен" зависи от интерпретацията на човека, който го използва.

ОБЯДЪТ НА ДАЯНА И КАМИЛА 

Епичният трети епизод показва и Даяна, която кани любовницата на съпруга си на обяд с ръкописна бележка точно преди сватбата. Докато Паркър-Болус изглежда мила и приятна, тя ясно показва колко малко всъщност Даяна знае за годеника си. Според много различни източници този обяд се е състоял, а намеренията на "Камила са били добри, изобщо не е имало сложни моменти". Гледната точка на Даяна обаче не е била такава - година по-късно тя се е изправила срещу Камила относно предполагаемата ѝ връзка с Чарлз и заявява, че знае "точно какво става". 

Въпреки че първоначално Камила е настоявала, че не знае за какво говори, в крайна сметка е отстъпила. "Имаш всичко, което някога си искала. Всички мъже по света се влюбват в теб. Имаш две красиви деца. Какво повече искаш?", а принцесата отговаря "Искам съпруга си". Когато в интервю няколко години по-късно Даяна бива попитана за "разпадането" на брака ѝ, тя казва, че отношенията са били между трима и усещането е било "малко претъпкано". 

548

Предполагаме, че ще трябва да изчакаме биографичната лента с участието на Кристен Стюарт, за да разберем още детайли за разрива в отношенията между тях.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA