ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2022: Събитието с кауза

17-ото издание на конкурса, превърнал се в емблема за GRAZIA, отново отпразнува смисъла и вдъхновението.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 октомври 2022

Фотография: Иван Коловос, Борислав Жуйков

Последните месеци от годината обикновено ангажират екипа на GRAZIA с номинациите, цялата трескава подготовка и самата церемония за любимото (ваши думи, не наши) събитие – ЖЕНА НА ГОДИНАТА.

През 2022-ра се събрахме за 17-и пореден път, готови да отличим дамите, направили света по-значим, по-вълнуващ, по-хубав - с работата, с присъствието си, с цялостното си виждане за нещата.

Статуетките на големите победители раздадохме на 13 октомври, когато посрещнахме гостите в празничната атмосфера на Pirotska 5 Event Center.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Стефан Щерев пое щафетата и отново влезе в ролята на водещ за голямата вечер, а след приветствени думи от главния редактор на GRAZIA - Невена Дякова, на сцената се качи Гергана Куцева, заместник-директор на Български фонд за жените. Тази година заедно обединихме сили, за да хвърлим още повече светлина върху проблема с домашното насилие, който, за съжаление, продължава да е изключително актуален. Защото вярваме, че темата е важна, но е още по-важно да се говори по нея. Ще продължаваме да го правим с редица материали в списанието и онлайн!

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Основната част от церемонията започна с обявяването на победителя в традиционната за конкурса категория МОДЕЛИ. Алина Манова връчи приза на Карина Илиева от Ivet Fashion, която развълнувано благодари за подкрепата на всички.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Миналогодишната носителка на статуетката в категория ДИЗАЙНЕРИ - Ина Асса съобщи името на фаворитите на публиката този път - Ана Чолашка и Тина Серафимова от Vintage Summer, които, в очакване на своите наследници, споделиха, че ще се радват един ден децата им да носят техните дрехи. Ние също им го пожелаваме!

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Свилен Ноев обяви звездата в категория МУЗИКА. Наградата отиде при огнената DARA, която нямаше възможност да присъства, но се включи с вдъхновяващо видеообръщение към гостите и номинираните. Статуетката от нейно име прие Саня Армутлиева.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

След кратка пауза заради глобалната ситуация около думата с "п", която не знаем дали искаме да споменаваме, номинираните в категория ИЗКУСТВО отново започнаха не само да олицетворяват духа на креативността и въображението, но и да го споделят с широката аудитория. Вотът на читателите отреди наградата да отиде при Яна Борисова, а призът връчи главният редактор на GRAZIA Невена Дякова.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Приемственост при връчването имаше в категория МЕДИИ, където Левена Лазарова и Косара Чигирева удостоиха със статуетка Марина Стоименова от Euronews. Качвайки се на сцената, за да получи престижната награда, Марина благодари за подкрепата и посвети признанието на целия си екип.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Победителят в специалната категория ЗЕЛЕНО БЪДЕЩЕ е компанията Remix, чиято мисия е да вдъхнови ново поколение потребители да избират повторната употреба на дрехи, улеснявайки пазаруването и продаването на артикули втора ръка. Наградата бе отредена на Надежда Ганчева, съосновател на Remix Global.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

След оспорваната надпревара в категория ОБЩЕСТВО, големият победител се оказа Кремена Кунева. Основателката на фондация "За доброто" потвърди, че е редно именно доброто да бъде движещата сила занапред, както и че жените са началото на промяна. Наградата ѝ връчи Соня Благоева, PR на луксозната дивизия на L'Oreal за България.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Друга носителка на статуетка "Жена на годината" - Ивелина Чоева имаше честта да обяви победителя в категория ИНТЕРНЕТ ПОСЛАНИЕ, традиционно събираща онези дами от онлайн пространството, при които смисълът и естетиката вървят ръка за ръка. Мария Жекова прибра приза вкъщи, но първо не пропусна да благодари на жените в живота си.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Категория БИЗНЕС, посветена на силните и независими дами, даващи максимума в работата си, отличи Светлана и Хилда Кръстеви от клиника Skin Line. Наградата получиха от Жаклин Цочева, директор "Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие" в "Кока-Кола ХБК България".

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Финал поставихме с обявяването на "Жена на годината" в категория АКТРИСИ. В крайна сметка наградата отиде при неповторимата Койна Русева, която пристигна буквално минути след представление и получи приза от Адрияна Кръстева, ръководител отдел Фарма и лекарствени продукти без рецепта за ЕВОФАРМА България.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Победителите получиха подаръци от Lancôme, Revalid, Home Spa, After Eight, Lux Botanicals, Biotrade, специални персонализирани бижута от Goto Jewellery and Diamonds, букет от Pro Plants, подготвен за повода, и разтърсващата книга на Цветелина Цекова "Новата прическа на Вики".

Част от светлината на сцената беше именно Цвети, която развълнува публиката и заяви, че макар понякога да го виждаме трудно, пътят към по-доброто утре е точно пред нас.

Вечерта завърши с live изпълнения от прекрасните Маги Джанаварова и Боби Вълчев, които допълниха перфектно коктейла с вина Black Sea
Gold и емоциите след края на тържествената част.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

ЖЕНА НА ГОДИНАТА

Всички гости си тръгнаха с изненади от Lancôme, Lux Botanicals, Revalid и Biotrade, а с комплиментите от Goto Jewellery and Diamonds имат възможност да създадат персонализирано бижу в техните обекти.

Разбира се, ЖЕНА НА ГОДИНАТА нямаше да изглежда по този начин без любезната подкрепа на нашите партньори и приятели от Бритиш Американ Табако, Remix, Lancôme, Goto Jewellery and Diamonds, Revalid, Black Sea Gold, Home Spa, Baileys, Lux Botanicals, Biotrade и Grand Hotel Millennium. Благодарим, че бяхте с нас!

Благодарим и на всички, които гласуваха, които ни подкрепиха и които бяха част от специалната вечер на GRAZIA. За нас означава много!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA