Матю Пери за зависимостта, "Приятели" и парите в новия си мемоар

Екранният Чандлър Бинг ще си позволи да бъде откровен за трудните моменти на снимачната площадка, но и не само.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 20 октомври 2022

Матю Пери ще разкаже живота си в предстоящия мемоар "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing".

Когато получава ролята на Чандлър Бинг в "Приятели", Пери е само на 24 години. Сега описва онова свое Аз като "просто човек, отчаян за слава, мислещ, че тя ще оправи всичко".

В момента 53-годишният актьор не се страхува и да разсъждава върху мъчителната зависимост, която се е опитвал да пази в тайна. "Мислех, че това да съм забавен през цялото време е начинът, по който ще го преодолея", разкрива той. "Мислех, че сериалът ще оправи всичко, но не стана."

Матю си спомня, че дори е бил влюбен в Дженифър Анистън, когато са се срещнали за първи път две години преди началото на шоуто.

"Имаше такова силно безразличие от нейна страна, че аз сложих край", споделя екранният любимец. "Мисля, че всички вероятно са го разбрали. Никога не съм казвал нищо. И го скрих. Но след това тя се омъжи за Брад Пит и аз си казах: "Не мисля, че имам шанс тук."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОЩЕ ЛЮБОПИТНИ МОМЕНТИ ОТ ЗАВРЪЩАНЕТО НА "ПРИЯТЕЛИ"

По това време зависимостта на Матю към алкохола също се затвърдява. "Мислех, че мога да се справя донякъде", казва той. "Но когато станах на 34, наистина бях затънал в много проблеми."

Матю Пери

В един момент актьорът е приемал 55 обезболяващи хапчета на ден и е тежал 58 килограма. "Не знаех как да спра, защото болестта и пристрастяването прогресират. Така че става все по-лошо и по-лошо с напредването на възрастта."

Той обаче не се колебае да признае, че колегите му от "Приятели" са се събрали, за да го подкрепят.

"Проявиха разбиране и бяха търпеливи", допълва той. "Като при пингвините. Когато някой е болен или много ранен, другите пингвини го заобикалят, подкрепят и разхождат наоколо, докато не започне да ходи сам. Това направи каста за мен."

Матю Пери

Въпреки цялата слава и богатство, Пери настоява, че би се отказал от тях, стига да не се бори със зависимостта.

"Фактът, че бих разменил всичко, за да не страдам от тази болест, е вярно. Но в никакъв случай не омаловажавам колко забавно беше преживяването в "Приятели". И парите бяха невероятни. Самото творческо изживяване вероятно ми спаси живота."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАТЮ ПЕРИ СТАВА НА 51, А ТОВА СА ЛЮБИМИТЕ НИ РЕПЛИКИ НА ЧАНДЛЪР БИНГ

"Когато правиш милион долара на седмица, не можеш да изпиеш 37-ото питие. Трябва да се прибереш вкъщи и да заспиш. Това беше най-великата работа на света", разказва още господин Бинг, потвърждавайки, че със сигурност Рейчъл, Джоуи, Фийби, Рос, Моника и Чандлър са останали приятели за цял живот.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA