Въпреки всичко, Серина Уилямс няма да се оттегли от тениса

Състезателката заяви, че "се чувства странно" да не се подготвя за турнир.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 26 октомври 2022

Серина Уилямс казва, че все пак „не се е пенсионирала" от тениса.

Спортистката признава, че след последния й мач на US Open се е почувствала неестествено и странно, че няма да се подготвя за следващ турнир. Нещо, което винаги е правила.

41-годишната Уилямс по-рано обяви, че ще се оттегли от тениса в съобщение, което написа този август, обяснявайки, че макар да обича да играе тенис през по-голямата част от живота си, тя иска да се съсредоточи върху семейството си.

фгхй

Когато беше победена от Айла Томлянович на US Open на 2 септември, Серина се сбогува емоционално с публиката, но така и не потвърди, че това е последният й мач, което накара феновете да спекулират, че може да играе отново. Именно тази информация, Серина сподели на конференция.

„Не съм се пенсионирала", каза тя на конференцията в Сан Франциско, докато рекламираше инвестиционната си компания Serena Ventures. Тя добави, че шансовете за завръщане на корта "са много големи".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕРИНА УИЛЯМС РАБОТИ ПО СВОЯТА МОДНА ЛИНИЯ

гхй

„Все още не съм мислила за пенсиониране", каза тя. „Но онзи ден се събудих и излязох на корта. Тогава, за първи път в живота си нямаше нужда да се подготвям за състезание и се почувствах наистина странно. Беше като първия ден от почивката от живота ми и трябваше да му се наслаждавам, но все още се опитвам да намеря този баланс, който е нужен."

„Можете да дойдете в къщата ми, имам съд", пошегува се накрая тенесистката.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA