Серина Уилямс се оттегля от тениса

Легендата написа трогателно писмо до всичките си фенове (и до самата нея), което открихме на страниците на Vogue.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 10 август 2022

Серина Уилямс обяви, че се оттегля от тениса, за да се посвети на семейството си.

В емоционално есе, публикувано във Vogue, легендата откровено коментира настоящия етап от живота си, в който едновременно жонглира с ролите на звезда, майка, съпруга и жена.

ikpohjop

Уилямс прекара повече от две десетилетия на върха на света, след като спечели първата си голяма титла на US Open през 1999 г. С течение на времето има четири златни олимпийски медала и 23 титли от Големия шлем – най-много от всички играчи в Отворената ера.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕРИНА УИЛЯМС РАЗКАЗВА ЖИВОТА СИ В ДОКУМЕНТАЛНА ПОРЕДИЦА

hyyhog

"Никога не съм харесвала думата пенсиониране. Не ми се струва модерна. Мислех за това като за преход, но искам да съм внимателна относно това как използвам думата, която означава нещо много специфично и е важна за доста хора. Може би най-добрия термин, за да опиша това, което правя, е еволюция", разказва тя пред модната Библия.

"Тук съм, за да ви кажа, че се оттеглям от тениса, за да се посветя на други неща, които са важни за мен. Преди няколко години основах Serena Ventures, фирма за рисков капитал. Скоро след това създадох семейство. Искам да разрасна това семейство", откровена е спортистката.

Уилямс се омъжи за съоснователя на Reddit Алексис Оханян през 2017 г. и същата година двамата посрещнаха на бял свят дъщеря си Алексис Олимпия.

dcfvgbhn

В писмото си професионалистката разкрива още, че дъщеря ѝ постоянно се моли за малка сестричка и сега, когато навършва 41 години, тази част от живота изглежда като логичен приоритет, успоредно с работата за Nike и нейния собствен бизнес.

Докато пенсионирането е добре дошъл завършек за кариерата на много спортисти, Уилямс призна, че при нея не е точно така.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕРИНА УИЛЯМС ЗА БРАКА, ЩАСТИЕТО И ЛЮБОВТА

"Няма щастие в тази тема за мен. Знам, че звучи необичайно, но изпитвам голяма болка. Това е най-трудното нещо, което мога да си представя. Мразя го", разказва тя пред екипа на изданието.

bb

"Мразя, че трябва да съм на този кръстопът. Продължавам да си казвам, че ми се иска да ми е лесно, но не е. Разкъсвам се - не искам да свършва, но в същото време време съм готова за следващия етап от живота ми.", споделя Уилямс.

Тя отбеляза, че ако беше мъж, може би нямаше да трябва да избира между кариера, която ѝ е дала толкова много и семейството си, но това не е така.

ghbiyv

Завършвайки есето си с обещание да се състезава на US Open този месец, тя добавя, че ще се опита да спечели, но не търси "някакъв церемониален, последен момент на корта".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕРИНА УИЛЯМС СПЕЧЕЛИ НОВА ТИТЛА, ДАРЯВА НАГРАДАТА СИ НА АВСТРАЛИЯ

"Ужасенa съм, но моля, знайте, че съм ви по-благодарна, отколкото мога да изразя с думи. Вие ме доведохте до толкова много победи и толкова много трофеи. Тази версия на мен ще ми липсва, това момиче, което играеше тенис. Ще ми липсваш", казва тя на самата себе си.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA