Според Меган Маркъл "трудна" е просто друга дума за "кучка"

"Начин да вземеш властта от една силна жена", споделя херцогинята на Съсекс.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 09 ноември 2022

Меган Маркъл казва, че "трудна" е просто "кодовата дума" за кучка.

В последния епизод на нейния подкаст Archetypes херцогинята на Съсекс анализира последиците, криещи се зад обидите, които обществото отправя към жените.

Конкретно разглеждайки как термините "кучка" и "трудна" често се използват като оръжие срещу жени, които упражняват собствената си свобода на избор, херцогинята проведе проницателен разговор с няколко събеседника за това как тези думи могат да повлияят на кариерата на работеща жена. 

Тя започна епизода, като сподели, че няма никакъв интерес да използва "думата с К". Всъщност, дори обсъждането на тази дума я кара да се чувства като "попарена с коприва".

ьдцфг

Според нея „трудна" всъщност е кодовата дума за "думата с К."

Меган си спомни скорошен разговор, който е имала с приятел и се е запечатал в съзнанието.

„Говорих с една моя добра приятелка и тя каза нещо, което никога не бях чувала преди – Тя каза: „Напориста жена в положение на власт, наричат ​​я с "думата с К"? Колко удобно". „Това се превръща в начин да отнемем властта им. Да ги задържим на мястото им."

Маркъл описва още, че „по-широката идея за трудни жени са тези, които застрашават човешкия социален ред".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МЕГАН МАРКЪЛ ГОВОРИ ЗА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ

ьдцф

„Да си мъжествен означава да си агресивен и доминиращ, а да си женствен означава да си подчинен", казва един от събеседниците ѝ, който тя покани, за да разнищят значението на изразите. 

„Наистина ме дразнят тези етикети, защото всъщност да си женствен в животинския свят означава да бъдеш агресивен, безразборен, състезателен, доминиращ, динамичен и разнообразен и всички неща, които са мъжете в нашия.", каза още той.

След това Меган отговори в глас зад кадър, завършвайки епизода: 

„Така че може би истината е, че етикетирането на една жена с думата с Б или като трудна, често е отклонение, начин да се скрият някои от нейните наистина страхотни качества: нейната упоритост, нейната сила, нейното постоянство, нейното силно мнение, може би дори нейната устойчивост", казва тя. „Но наричането на някого с тази дума, етикетирането му като "труден", това често е начин да обидите и да го отхвърлите."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA