Мария Каракушева представи "Nine"

След премиерата на новия си сингъл, на 4 декември изпълнителката ще ни подари и пиано рецитал.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 10 ноември 2022

Мария Каракушева представи новия си сингъл "Nine" и официалното видео към него.

Песента е не само съвършения цикъл, който приключва с появата на ново същество, но и наименованието на музикален проект - сингъл и видеоклип, които по поетичен начин празнуват първите стъпки в майчинството на Мария.

дфг

Самата тя определя "Nine" като "песен без думи, песен за моя малък принц, който я слушаше, още докато беше в утробата ми и създавахме нашата специална връзка".

Музиката е за соло пиано, композирана е в деветия месец на бременността на изпълнителката и символизира раждането на новия живот. За видеото водещото е било пресъздаването на пространство, близо до това на утробата, като в случая Каракушева разширява хоризонта и кани почитателите на музиката в необятната вселенска шир.

Преживяването на тайнството, наречено бременност, провокира Мария да погледне на тялото си по различен начин.

дфг

"Бременността ме накара да заобичам тялото си, да оценя невероятните възможности на женското тяло. Никога не съм се снимала гола и по-скоро съм се придържала към много обрана и умерена визия, но в 9-и месец имах смелостта и пълния комфорт да разголя с тялото си и това да е красиво и естетично."

Видеоклипът към сингъла е заснет от един от любимите фотографи на пианистката и композитор – Енчо Найденов, а майсторът на визуалните ефекти Петко Танчев, с когото тя работи от години, добавя своя артистичен отпечатък и го превръща в магическо преживяване.

"Nine" е поредната творческа колаборация на Каракушева с българския музикален продуцент и DJ Иван Шопов, с когото тя работи и върху предишния си албум "Hearteclipse", в който отново присъства магическото 9.

"Обичам българската публика и въпреки че последният ми концерт бе в Париж, очаквам с нетърпение новата си среща с една наистина любопитна, умна и обичаща любимите си изпълнители публика", споделя Мария.

Датата е 4 декември, часът - 19, локацията - Sofia Live Club. Билетите вече са в продажба на eventim.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA