Кристина Апългейт получи звезда на Алеята на славата

Холивуд отпразнува цялостния ѝ принос и обяви 14-и ноември за "Ден на Кристина Апългейт".

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 15 ноември 2022

Кристина Апългейт получи звезда на Алеята на славата.

50-годишната актриса се появи за първи път на събитие, след като беше диагностицира с множествена склероза през август м.г., но застана на подиума за речта си, след като водещият на церемонията обяви 14 ноември за "Ден на Кристина Апългейт".

жгбхн

"Имах наистина интересен живот, но започнах като малко момиченце, чакащо на опашка, за да гледа първите "Междузвездни войни" - точно на тази улица в същия този театър. И като гледах звездите си казвах "Това хора ли са? Какви са тези неща? Направили ли са нещо правилно? Или са направили нещо нередно? Каквото и да е, искам и аз. Наистина го искам силно", разказа тя.

"Тогава бях на пет, така че този ден сега означава повече за мен, отколкото може да си представите", добави Апългейт.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КРИСТИНА АПЪЛГЕЙТ Е ЗАВЪРШИЛА СНИМКИТЕ НА "DEAD TO ME" В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА

бнм

След това, отбелязвайки как не може да "стои твърде дълго", актрисата каза на присъстващите на церемонията, че "ще благодари на хората, на които наистина трябва да благодари".

"Първо, благодаря на семейството ми, което говори тук днес", започва тя, имайки предвид Сагал, Фаустино, Карделини и създателката на "Dead To Me" Лиз Фелдман. "Не казвам, че имам приятели, имам семейство. Тези хора се грижат за мен. Те се грижат за мен всеки ден от живота ми и не знам какво бих правила без тях."

жбн

По-късно Апългейт стана видимо по-емоционална, докато благодари на 11-годишната си дъщеря Сейди Грейс Ленобъл.

"И накрая, най-важният човек на този свят е дъщеря ми", допълва тя. "Ти си много повече, отколкото мислиш. Ти си толкова красива, мила, любвеобилна, умна и интересна и аз съм благословена всеки ден, когато мога да се събудя и да те заведа на училище. Ти си моето всичко. Благодаря ти, че стоеше до мен през всичко това."

След това Апългейт направи кратък, но шеговит коментар за диагнозата си. "О, между другото, имам заболяване. Не забелязахте ли? Не нося обувки! Както и да е, трябва да се смеете на това."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA