Дуейн Джонсън се чувства по-здрав от всякога на 50

Актьорът споделя, че именно фитнесът му е помогнал в най-тъмните моменти.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 18 ноември 2022

Дуейн Джонсън продължава да изглежда невероятно, но споделя повече за погледа си към фитнеса и тренировките след своя 50-и рожден ден.

Бившият кечист се появи на корицата на Men’s Health и сподели как балансира работата, личния живот и поддържането на топ форма.

"Имаше моменти, в които бях изпаднал в депресия, тогава фитнесът стана най-добрият ми приятел. И знам, че е така за много хора", обяснява той. Актьорът се припознава в правилото, че ако стоиш в гнева и тъгата, нищо няма да се промени. Вместо това е по-добре просто отидеш в залата.

dfrty

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДУЕЙН ДЖОНСЪН Е НАЙ-СКЪПОПЛАТЕНИЯТ ИНФЛУЕНСЪР В INSTAGRAM

Джонсън споделя, че именно спортът му помага да поддържа баланса и се надява да вдъхнови други хора да тренират, за да бъдат психически стабилни и по-спокойни в ежедневието си.

"Като мъже имаме склонност да не молим за помощ. Егото ни пречи и започваме да тъпчем нещата дълбоко в себе си, което не е добре. Станах защитник на това да си искаш помощ", допълва звездата от "Джуманджи".

"Тренирах достатъчно дълго, за да знам някои неща, които могат да помогнат на моята публика", казва той пред списанието. И дава пример с тренировките, които редовно споделя в социалните мрежи. "Една от отговорностите обаче е да се уверя, че нещата, които публикувам са полезни, а не просто глупости, които ще ги наранят."

За снимките на последния си филм "Черния Адам" Джонсън си поставя цел да влезе в най-добрата си форма и въпреки годините, решава да се впусне в предизвикателството.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОТ ДУЕЙН ДЖОНСЪН ДО СКАЛАТА

"На 40 години си казах: "Добре, ще прекарам следващото десетилетие във възможно най-интелигентни тренировки, балансирайки между фитнеса, семейството и работата..." и добавя, че си е обещал да не се натоварва излишно с килограми.

Второто обаче не е успял да спази и споделя: "Ставите ми се чувстват страхотно и все още мога не само да поддържам, но и да добавя мускули".

Въпреки екстремните упражнения, Скалата залага и на своята духовна мантра. 

"Има полинезийска дума, наречена мана. Всъщност това, което означава, е енергия, сила… Сила, която всички ние притежаваме и тя винаги съществува в нашия свят. Когато говоря за мана, усещам, че това е дълбоко в ДНК-то на всеки", категоричен е Дуейн.

По думите му, колкото повече човек остарява, толкова повече се връща към своето духовно Аз и разбира какво всъщност е маната за него. "Това е напомняне. Да работя усилено, да бъда смирен, да показвам благодарност."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA