Гери Халиуел получи докторска степен от английски университет

Бившата певица от Spice Girls получи отличие по повод филантропските ѝ успехи.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 25 ноември 2022

Гери Халиуел с почетнo отличие от престижен университет в Англия.

Бившата изпълнителка от Spice Girls, получи докторска степен за особени заслуги от Университета "Шефилд Халам", който се намира в Южен Йоркшир.

Докато беше на церемонията по дипломиране, звездата отпразнува празника като каза на студентите, че „образованието е сила".

Бившата Джинджър Спайс, сега д-р Халиуел-Хорнър, облече мантията си и сложи шапка досущ като останалите студенти и каза, че се чувства "наистина почитана и благодарна".

„Обичам да уча, така че се чувствам фантастично да съм тук", каза тя на студентите.

Представители на университета казаха, че Гери е получила отличието за нейния ангажимент към повишаване на мотивацията на децата и младите хора, застъпването за правата на жените и изключителния ѝ принос към музикалната индустрия през последните 25 години.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: SPICE GIRLS ОТНОВО ЩЕ ПЕЯТ ЗАЕДНО

Певицата, текстописец, автор и актриса стана известна през 90-те години като част от Spice Girls, като продаде повече от 100 милиона записи по целия свят.

ьдфг

„Мисля, че този университет е невероятно място. Той е толкова разнообразен и приобщаващ", каза още тя.

В речта си, звездата сподели, че преди да започне да посещава университет, винаги се е радвала да учи английска литература на високо ниво.

„Искрено вярвам, че образованието е суперсила – ние сме машини за учене и аз все още се уча. Но винаги съм ценяла образованието си и любовта си към четенето, разказването на истории и думите. Винаги съм имала своето образование, на което да разчитам. Образованието е сила."", завърши речта си Халиуел.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA