"Черния Адам" вече е в HBO Max

Можеш да бъдеш разрушител на този свят... или можеш да бъдеш негов спасител.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 декември 2022

Дуейн Джонсън играе любимия антигерой на феновете на DC вселената в "Черния Адам", пренасяйки завладяващата история за произхода на Тет Адам за първи път на голям екран.

"Черния Адам привлече вниманието ми, когато бях много млад", разказва самият той. "Обичах комикси и винаги съм бил дете на DC. Харесвах Черния Адам, защото той беше един от малкото супергерои, супер злодеи, антигерои - както и да го категоризирате - които имаха тъмна кожа и приличаха на мен. Освен това той винаги е бил гадняр".

Пътят на лентата е дълъг - целият процес отнема десет години, като през това време Джонсън все повече започва да харесва героя и възможността да влезе в образа му. "Той е нещо, което е част от моята ДНК и моята душа от много, много години", уточнява Скалата, влизайки в ролята на продуцент с компанията си Seven Bucks.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 10 ФИЛМА, КОИТО ЩЕ ГЛЕДАМЕ В HBO MAX ПО ПРАЗНИЦИТЕ

А сюжетната линия звучи така. В древния Кандак робът Тет Адам бил надарен с всемогъщите сили на боговете. Само че ги използва за отмъщение и бива затворен. Тет Адам се превръща в легенда, която разказва за Черния Адам. 5000 години по-късно, той е освободен, но не и променен, и отново започва да упражнява тъмното си чувство за справедливост върху света. Петима съвременни герои, известни като Обществото на справедливостта - Хоукман, Доктор Съдба, Атомният Разбивач и Циклон - ще се опитат да го върнат във вечния плен.

Черния Адам

В главните роли виждаме още Алдис Ходж, Ноа Сентинео, Сара Шани, Маруан Кензари, Куинтеса Суиндел, Мохамед Амер, Бодхи Сабонгуи и Пиърс Броснан.

Гледайте "Черния Адам" в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA