Ейми Шумър разказа за здравословните си трудности

Актрисата разкри, че дълго време се е борила с ендометриоза.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 17 декември 2022

Ейми Шумър разказа за трудностите, през които е преминала докато се е борила с гинекологичното заболяване ендометриоза.

Комедийната актриса даде интервю за д-р Дейвид Ангъс, който разказва за заболяването в 30-минутен документален филм.

„Изпитвах толкова много болка и то през целия си живот – не само през седмицата на моя цикъл", казва Шумър, говорейки за началото, в което получава диагнозата за болестта, която нарича „самотна", защото първоначално няма ясно разпознаваеми симптоми.

тъхуйк

„Знаете ли, в продължение на месеци се оплаквах от болки... но това беше такава болка, че не може да разберете от къде идва и защо я чувствате. И знаете ли, хората винаги имаме склонност да мислим, че една жена просто драматизира", категорична е Ейми.

Миналата година актрисата е трябвало да се подложи на хистеректомия – отстраняване на матката, за да подпомогне своето лечение, което е преживяло изключително трудно. Освен това, тя ляга на операционната маса за отстраняване на остър апендицит, след като лекарите откриват тумор в нейния апендикс.

Оттогава, звездата често насърчава последователките си социалните мрежи да посещават гинеколога си без да се притесняват, ако усетят болка по време на менструален цикъл, защото каквато и да е причината, ако тя се установи на време всичко е лечимо.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕЙМИ ШУМЪР Е ДИАГНОСТИЦИРАНА С ЛАЙМСКА БОЛЕСТ

„Моята болка е истинска. Вашата болка е истинска. Трябва да се застъпим за себе си. Трябва да говорим. И знаете ли какво? Притеснявам се, че това видео е досадно, но не ме интересува, защото се надявам, че помага на една жена да отиде и да разбере защо изпитва толкова много болка", каза тя във видео, което публикува в своя Instagram през септември 2021 г., който има над 1,5 млн. гледания.

Споделяйки за операцията си, Шумър сподели, че веднага след нея е почувствала облекчение. „Чувствах се сякаш някой повдигна този воал, който беше над мен. И просто се почувствах като различен човек… като нова майка", заяви тя.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA