Делото между Амбър Хърд и Джони Доп официално приключи

Амбър Хърд е взела трудното решение да спре да води борба с бившия си.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 21 декември 2022

Най-накрая Амбър Хърд и Джони Деп приключиха съдебните си дела.

В понеделник 36-годишната актриса обяви в официално съобщение, че е взела „най-трудното решение" да завърши делото за клевета срещу нея от бившия ѝ съпруг Джони Деп.

Седемчленно жури е установило, че Хърд е наклеветила Деп в статията си за домашно насилие. В резултат на това той получи обезщетение от над 10 милиона долара от нея.

„За мен е важно да кажа, че никога не съм избирала това. Защитих моята истина, знаейки че това ще ме унищожи. Оклеветяването, с което се сблъсках в социалните мрежи, е разширена версия на начините, по които жените биват отново жертви, когато говорят за случилото им се", пише Амбър в Instagram профила си.

Според нея, тя не прави признание, че е виновна, но и не отстъпва. По думите ѝ, няма да спре да се бори за правдата, просто спира борбата си с това дело.

Източник, близък до актьора, казва, че сумата, за която са се съгласили бившите съпрузи е седемцифрена. „Деп казва, че не става въпрос за пари. Той просто искаше истината да излезе наяве", споделя той.

В изявлението си, Хърд сравнява начина, по който нейните показания по делото за клевета в Обединеното кралство през ноември 2020 година са били приети с тези, които е дала в съда в САЩ. По думите ѝ, популярността на актьора е наклонила везните в негова полза и се е оказала по-важна от разума.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АМБЪР ХЪРД СЕ МЕСТИ ДА ЖИВЕЕ В ЕВРОПА

цжбнм

„Когато бях пред съдията в Обединеното кралство, системата беше стабилна, безпристрастна и справедлива.", пише актрисата. По думите ѝ, там се е чувствала защитена да разкаже най-ужасните моменти от живота си пред целия свят, защото е знаела, че съдът ще установи, че е била подложена на сексуално насилие.

„В САЩ обаче бях привикана в съдебна зала, където бяха изложени доказателства, които потвърждаваха моите показания, но където властта и популярността имаха повече значение от разума и справедливия процес", продължава актрисата. Според нея през целия процес е била унижавана и смята, че дори да беше победила в последното дело, отново щеше да бъде нападната.

„Просто не мога да премина през това за трети път", пише тя. „Не мога да си позволя да рискувам огромна загуба – не само финансова, но също психологическа, физическа и емоционална", допълва актрисата. По думите ѝ, жените не трябва да се изправят пред банкрут за това, че казват истината, но „за съжаление, това се случва все по-често".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA