Джони Деп загуби делото за клевета срещу The Sun

Съдът във Великобритания реши, че в крайна сметка звездата от "Карибски пирати" може и да е "бияч на съпруги".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 ноември 2020

Джони Деп загуби делото си за клевета срещу британския таблоид The Sun, който през 2018 г. го описва като "бияч на съпруги". Това означава, че актьорът няма да получи поисканото от него обезщетение за оказване на щети върху репутацията му. 

Говори се, че съдията по делото е приел публикуваното от вестника за вярно по същество и е стигнал до заключението, след като е разгледал подробно всички 14 инцидента, регистрирани в документите.

Амбър Хърд и Джони Деп

Случаят продължава да бъде класифициран като най-голямото съдебно дело за клевета през 21 век и е широко документиран от пресата още през юли, когато Джони и Амбър Хърд пристигнаха в съда, за да разкрият шокиращи подробности от бурната си връзка.

Процесът трябваше да започне в началото на март, но бе поставен на пауза заради началото на пандемията. Юридическият екип на Деп се опита да докаже, че твърденията на The Sun са неверни и представляват "сериозна вреда" върху имиджа на актьора, затова той е готов да обжалва решението на съда.

Адвокатът на Амбър Хърд представлява актрисата в подобно дело за клевета в САЩ и споделя, че много скоро екипът ще представи още по-обширни доказателства, за да "получим справедливост и да защитим правото на г-жа Хърд да се изказва свободно". 

57

Деп и Хърд се срещат през 2011 г. на снимачната площадка на "Дневникът на рома" и си казват заветното "да" четири години по-късно. През 2016-а тя получава временна мярка за неотклонение срещу него, след като го обвинява в злоупотреба - твърдение, което той отрича категорично.

Бившата двойка урежда развода си извън съда през 2017 г., когато звездата от "Аквамен" дарява споразумението си от 7 милиона долара на благотворителна организация в подкрепа на жертвите на домашно насилие. Дори този неин ход обаче не успя да ѝ осигури желаната позитивна приемственост от страна на аудитория.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA