Джони Деп ще изиграе крал Луи XV

Това е първият филмов проект на актьора след делото му с Амбър Хърд.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 януари 2023

Джони Деп ще влезе в ролята на крал Луи XV във френския филм "Jeanne du Barry".

В нови кадри от снимачната площадка на предстоящата драма на френската писателка и режисьор Майвен льо Беско, Деп беше видян да играе френския крал Луи XV.

Източник от индустрията казва, че е имало разговори премиерата на филма да бъде на филмовия фестивал в Кан през 2023 г., май месец.

"Jeanne du Barry" е имал 11-седмични снимки, които са се провели както в студия, така и на известни места във Франция като двореца Версай, според Deadline

Филмът проследява историята на последната кралска любовница на краля Жана дю Бари, която е родена в бедност, но успява да се изкачи по социалната стълбица, използвайки интелигентността си, за да стане любимата спътница в живота му.

Майвен льо Беско играе заедно с 59-годишния актьор като Жана дю Бари във филма, на който тя е и съавтор на сценария и корежисьор.

През август WhyNotProductions и France Télévisions разкриха първото оригинално изображение на предстоящата лента, в което всички фенове познаха Деп като Луи XV, въпреки че беше с превръзка на очите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРОДУЦЕНТЪТ НА "КАРИБСКИ ПИРАТИ" БИ СЕ РАДВАЛ ДА ВЪРНЕ ДЖОНИ ДЕП ВЪВ ФИЛМА

Компания на звездата от "Карибски пирати" във филма ще правят Бенджамин Лаверне, Пиер Ришар, Мелвил Пупо, Ноеми Лвовски, Паскал Грегъри и Индия Хър.

Проектът е първият пълнометражен филм на Джони от три години след процеса му за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд . Миналия месец двамата постигнаха споразумение и решиха да отхвърлят обжалванията си. За финал Хърд ще плати 1 милион долара на Деп като каза в изявление, че не е направила признание, че е виновна, нито отстъпва, а просто се е уморила да води тази битка.

Последната му роля преди делото е на фотографа У. Юджийн Смит в драмата "Минамата", на която той също е копродуцент. Премиерата му беше на Международния филмов фестивал в Берлин през февруари 2020 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЕЛОТО МЕЖДУ АМБЪР ХЪРД И ДЖОНИ ДОП ОФИЦИАЛНО ПРИКЛЮЧИ

Актьорът също така застава зад камерата за първи път от повече от две десетилетия като режисьор на предстоящия филм "Modi", базиран на пиесата "Modigliani" от Денис Макинтайър, продуциран от Ал Пачино.

Той разказва историята на родения в Италия художник и скулптор Амедео Модилиани.

По-рано през годината актьорът каза в прессъобщение: „За мен е изключителна чест да разкажа живота на г-н Модилиани, който е бил пълен с трудности, но в крайна сметка завършва с триумф. Това е универсалната човешка история, в която всички зрители могат да се идентифицират."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA