Делото за сексуално насилие срещу Мерилин Менсън е отхвърлено

15 жени обвиняват звездата в сексуално насилие, но той е сигурен, че всичко се е случвало с тяхно съгласие.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 януари 2023

Делото срещу Мерилин Менсън за сексуално насилие, заведено от модела Ашли Смитлайн е отхвърлено от съдията, тъй като тя не е успяла да си осигури адвокат.

Смитлайн стана четвъртата жена, която заведе дело срещу 53-годишния Менсън през юни 2021 г., като тогава тя каза, че е търпяла психическо, сексуално и физическо насилие от него, докато са излизали.

На трети януари случаят беше отхвърлен без никакви съмнения от съдия в Лос Анджелис, след като моделът не е успяла да избере дали да се представлява сама или да наеме нов адвокат след напускането на последния. Сега, тя може да подаде отново иска си, ако реши.

Менсън многократно е отричал обвиненията на Ашли и е казал в съдебната декларация през юли, че връзката им от 2010 г. - както и отношенията му с обвинителите са били "по взаимно съгласие".

„Никога не съм малтретирал, нападал, изнасилвал, заплашвал или трафикирал която и да е от тези жени, както те твърдят", каза той, според съдебните документи. „Техните обвинения срещу мен в малтретиране, нападение, изнасилване, заплахи и други подобни са неверни.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТУРНЕТО НА КЕЙТ И УИЛЯМ В БЕЛИЗ ЗАПОЧНА С НАПРЕЖЕНИЕ И ПРОТЕСТИ

Смитлайн излезе публично с обвиненията си срещу звездата в началото на 2021 г. и твърди, че Брайън Уорнър както е истинското име на рок музиканта я е изнасилил, сексуално малтретирал, биел я е с камшик, а също така я е „жигосал" като е издълбал инициалите си в крака ѝ.

цжбн

„За мен беше важно да изляза и да разказа всичко, защото живея в постоянен страх дори до ден днешен", каза тя след подаването на документите. „Търся справедливост, защото искам да продължа напред и да се излекувам от ужасното насилие, с което се сблъсках. Искам Брайън Уорнър да бъде подведен под отговорност веднъж завинаги."

Говорител на Мерилин каза, че рокерът „категорично" отрича обвиненията, изброени в съдебния иск.

Менсън е обвинен в сексуално насилие от най-малко 15 други жени, включително звездата от "Западен свят" Евън Рейчъл Ууд и актрисата от "Игра на тронове" Есме Бианко, но той отхвърли всички обвинения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA