Всичко, което Хари разказа за брат си и враждата между тях

Принцът смята, че "стереотипите" са "попречили" на Уилям и Кейт да посрещнат Меган в семейството.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 09 януари 2023

Принц Хари заяви, че принц Уилям никога не го е разубеждавал за сватбата му с Меган Маркъл.

Промотирайки книгата си "Spare" в интервю с Том Брадби, херцогът на Съсекс разказва как брат му и Кейт Мидълтън са реагирали на новината за връзката с Меган – разведена американска актриса от смесена раса.

"Някои от нещата, които брат ми и снаха ми казваха, заедно с начина, по който се държаха, ми се сториха странни. За съжаление, стереотипите им създаваха някаква бариера, за да я приемат", споделя 38-годишният Хари.

фжгбхнйм

Когато Брадби го попита дали по-големият му брат се е опитал да го разубеди да се ожени за Маркъл, принцът категорично заяви, че Уилям "никога не е правил това".

"Не, той никога не се е опитвал да ме разубеди да се оженя за Меган, но изказа някои притеснения още в началото и каза: "Това ще бъде наистина трудно за вас", спомня си той. "И до ден днешен не разбирам за коя част от всичко говореше. Може би знаеше каква ще бъде реакцията на британската преса."

Тогава по-малкият брат изрече думите: "Въпреки че винаги е имало любов към брат ми, е имало и раздяла".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ И МЕГАН СА БИЛИ НА КОСЪМ ОТ РАЗДЯЛА

дцфжбгн

"Съперничеството между по-големите и по-малките братя и сестри – сега наистина го виждам. Говоря за връзката между Уилям и мен в Итън и фактът, че той наистина не искаше да ме познава тогава", казва още мъжът до Меган Маркъл. "За по-малкия брат това е гадно. Той не искаше да има нищо общо с мен и тогава ме болеше."

Хари каза, че сега наблюдава връзката между собствените си деца - 3-годишния Арчи Харисън и 1-годишната Лилибет Даяна.

"Случващото се между мен и Уилям беше много подобно на сегашните отношения между Арчи и Лили", допълва той. "Виждам Лили обсебена от Арчи, а той има нужда от своето си пространство. Разбирам го. Разбирам колко дразнещи могат да бъдат по-малките братя и сестри за по-големите, но тогава с Уилям не го разбирах. Не го осъзнавах. Но да, винаги съм обичал брат си."

фгхй

И уточнява: "Мисля, че е било доста шокиращо или изненадващо за хората, че след като майка ни почина, ние поехме по различни пътища. Нали? Двама души, които са преживели еднакво травматично преживяване, но са се справили с него по два много различни начина."

В откъс от мемоарите си, публикуван от The Guardian, принц Хари твърди, че е бил физически нападнат от принц Уилям през 2019 г.

Инцидентът е започнал, когато 40-годишният Уилям нарекъл Меган "трудна" и "груба". На това Хари отговорил, че брат му просто "повтаря думите на пресата като папагал".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА ТОЗИ МОМЕНТ МЕЖДУ УИЛЯМ И ХАРИ

цжбн

"Той остави чашата си с вода, нарече ме с друго име, след което се нахвърли върху мен. Всичко се случи толкова бързо", пише кралският син за въпросния спор, разиграл се в Лондон.

"Хвана ме за яката, разкъса синджира ми и ме събори на пода. Паднах върху купата на кучето, която се спука под гърба ми, парчетата се врязаха в мен. Лежах там за момент, замаян, след което станах на крака и му казах да излезе."

В интервюто си той каза още: "Говоря за червената мъгла, която имах толкова много години. Видях тази червена мъгла в него. Той искаше да отвърна на удара му, но аз избрах да не го правя."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA