Всичко, което знаем за мемоарите на принц Хари

Изглежда фамилията е напрегната покрай излизането на автобиографичната книга, но не и херцога на Съсекс.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 27 октомври 2022

Принц Хари обеща да разкрие "точните и напълно верни" подробности за живота си - във и извън двореца.

Херцогът на Съсекс от известно време говори на глас пред обществеността за семейното напрежение, което доведе до оттеглянето им през 2020 г.

И макар двамата с Меган вече да разкриха няколко подробности в интервюто си с Опра, повече детайли ще получим именно в предстоящите мемоари, които се очаква да разтърсят публичния имидж на кралското семейство, може би необратимо.

дрфтъ

Според съобщение за пресата, мемоарите ще бъдат "окончателен разказ за преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са му помогнали да се оформи като човек" - от кралското му детство и времето в армията до травмата от смъртта на майка му и новооткритата радост да стане съпруг и баща. 

Някои от фактите за британското кралско семейство досега никога не са разкривани, а според множество източници, цялата информация ще бъде точна и вярна.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АНИМАЦИЯТА ЗА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО, КОЯТО РАЗБУНИ ВСИЧКИ ДУХОВЕ

Първоначално мемоарите трябваше да бъдат издадени през есента на 2022 г., но датата беше отложена от принца поради опасения относно уместността на определени материали. Той е започнал да прави редакции и се е притеснявал как ще се приеме определен материал, най-вече заради скорошната смърт на кралица Елизабет II. Затова новата дата е 10 януари 2023 г.

фтгъ

Тогава кралският автор Том Бауър съобщи, че мемоарите се отлагат допълнително заради изпращането на покойната му баба и ще бъдат публикувани до Великден на 2023 г.

"Бившите служители на Хари и Меган са убедени, че тази книга е написана за уреждане на сметки и вероятно ще включва много подробности за престоя им в кралското семейство", каза източник пред The ​​Sun. "Някои от тези бивши работници вече са започнали разговори за това какви стъпки биха могли да предприемат, за да защитят собствената си репутация и монархията."

А според Бауър кралското семейство е "изключително нервно" относно това, което ще бъде разкрито в мемоарите.

дфртгъ

Междувременно стари приятели от университета Итън и армията също са изразили своите опасения. Те съобщават пред Daily Mail: "Ако той разкрие подробности относно своята хедонистична младост, някои се притесняват, че това ще разруши кариерата и личния им живот."

Херцогът обаче неведнъж изрази директни намерения и цел за публикуването на мемоарите - да демонстрира своята човечност. "Пиша това не като принца, който съм роден, а като мъжа, който съм станал", сподели самият той в лично изявление. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИНТЕРВЮТО НА ОПРА С МЕГАН И ХАРИ ПОЛУЧИ НОМИНАЦИЯ ЗА "ЕМИ"

дртъ

"Носих много шапки през годините, както в буквален, така и в преносен смисъл, и се надявам, че като разказвам историята си – върховете и паденията, грешките, научените уроци - ще покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общи неща, отколкото си мислим", казва още той.

И продължава: "Дълбоко съм благодарен за възможността да споделя какво съм научил през живота си досега и се вълнувам хората да прочетат от първа ръка разказ за живота ми, който е точен и напълно верен."

Според Page Six, принц Хари вече е получил "най-малко 20 милиона долара" от своя издател Penguin Random House, но въпреки това се твърди, че всички приходи от мемоарите ще отидат директно за благотворителност.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA