Принц Хари проверява истинността на "The Crown"

Оказва се, че херцогът на Съсекс следи поредицата внимателно и гледа всеки епизод.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 17 януари 2023

Да, принц Хари също е фен на "The Crown".

В последното си медийно участие, част от кампанията за популяризиране на мемоара "Spare", принцът разкри какво мисли за сериала на Netflix.

"Измислено е, но донякъде се основава на истината", каза Хари и добави, че предпочита да гледа измислен преразказ за живота на семейството си, вместо да чете таблоидни истории за тях.

"Разбира се, не е 100% точен, но ви дава груба представа за това какъв е този начин на живот – натискът да се поставят задълженията и службата над семейството и всичко останало, и до какво всъщност може да доведе това", продължи той, добавяйки: "Чувствам се много по-комфортно със сериала, отколкото с историите, написани за моето семейство, жена ми или за самия мен. Може да приемате "The Crown" както искате, но новините се съобщават като факти. Ето с това имам истински проблем."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА БИОГРАФИЧНАТА КНИГА НА МЕГАН И ХАРИ

По време на друго интервю - със Стивън Колбърт, Хари призна, че е проверил фактите в популярния драматичен сериал на стрийминг платформата.

Toй потвърди, че е гледал "по-старите серии и по-новите серии". Тогава, водещият шеговито попита: "Проверяваш ли фактите, докато гледаш?"

принц Хари

В отговор кралската особа започна да прави мимики, правейки се, че обръща страници и записва бележки, което предизвика смях в Колбърт и публиката. След момент принцът заяви: "Да, наистина го правя. Което между другото е още една причина, заради която е толкова важно историята да е вярна".

Наскоро публикуваната "Spare" вече постави рекорд по продажби в сектора с нехудожествена литература. В първия ден от излизането си на пазара са продадени 1.4 милиона копия на английски език.

Съобщава се, че някои магазини в Лондон са отворили в полунощ в очакване на големия интерес, а първият американски тираж на мемоарите е бил 2 милиона екземпляра. Наложило се е обаче да печатат допълни бройки, за да се отговори на търсенето.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA