Всички скандални разкрития от мемоара на принц Хари

Херцогът на Съсекс говори в подробности – от това как е загубил девствеността си до това защо Меган и Кейт се скараха точно преди сватбата им.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 10 януари 2023

След години спекулации, слухове и скандални разкрития, принц Хари най-накрая е готов да разкаже историята със собствени думи.

Прави го на страниците на автобиографичната си книга "Spare", която излиза на пазара днес. Постарахме се да съберем най-интересните и големи моменти в редовете по-долу.

принц Хари

ЗАГУБАТА НА ДЕВСТВЕНОСТТА МУ

Херцогът на Съсекс казва, че е загубил девствеността си с "възрастна дама", която "много обичала конете". Моментът, по негови думи, е бил "унизителен" и се е разиграл "в полето".

"Качих се бързо върху нея, след което тя ме удари по задника и ме задържа отгоре… една от грешките беше, че позволих това да се случи в поле, точно зад оживена кръчма", гласи откъс от книгата. - Без съмнение някой ни е видял.

Кейт Мидълтън и Меган Маркъл

КЕЙТ Е РАЗПЛАКАЛА МЕГАН?

Предполагаемото разногласие между херцогиня Меган и Катрин, принцесата на Уелс, беше широко дискутирано, откакто първата го опроверга. Според медиите, тя е разплакала Кейт в дните преди сватбата ѝ с Хари през 2018 г., но в интервюто за Опра през 2021 г. Меган настоя, че "се случи точно обратното".

Daily Mail първоначално съобщава, че Меган е обидила Кейт по време на телефонен разговор, в който е казала, че има "бебешки мозък". "Това е грубо, Меган. Тези неща не се правят тук", твърди се, че ѝ е казал Уилям, на което тя е отговорила: "Ако нямаш нищо против, махни пръста си от лицето ми."

Откъс от книгата, публикуван в Page Six, предлага различна гледна точка.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЕЙТ МИДЪЛТЪН ПОЛУЧИ НОВА ТИТЛА ОТ КРАЛ ЧАРЛЗ

Според изданието, в седмицата на сватбата на Хари и Меган, Кейт изпраща съобщение на булката за "проблем" с роклята на принцеса Шарлот. Тя ѝ казва, че е "твърде голяма, дълга и широка" и че малката кралска особа "избухна в сълзи, докато я пробва". Меган е казала на Кейт, че шивачът на двореца е в готовност да направи необходимите промени по роклята ѝ, но принцесата на Уелс е отговорила, че всички рокли на шаферките трябва да бъдат напълно преработени, макар да остават само четири дни до сватбата. 

Хари споделя в книгата си, че Кейт е цитирала съвета на собствения си дизайнер - Сара Бъртън от Alexander McQueen, която е била на мнение, че роклите трябва да бъдат преработени.

В крайна сметка Кейт се съгласява да заведе Шарлот при шивача, но Хари пише, че по-късно е намерил бъдещата си съпруга в сълзи "на пода" заради спора. Херцогът споделя, че още на следващия ден Кейт се е извинила с цветя и картичка.

меган и хари

УИЛЯМ И КЕЙТ ГО НАСЪРЧАВАТ ДА ОБЛЕЧЕ НАЦИСТКИЯ КОСТЮМ

На страниците на "Spare" Хари си спомня как е обсъждал дали да се облече като нацист или като пилот за парти с костюми.

"Обадих се на Уили и Кейт, за да ги попитам какво мислят. Нацистка униформа, казаха те", уточнява той, разкривайки, че дори е пробвал костюма пред тях.

По-късно същата вечер Хари се появява с бяла военна риза с червена свастика на ръкава. Новината, както може да предположите, беше навсякъде по света. За отрицателно време.

Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс

ХАРИ И УИЛЯМ СА ПРИЗОВАЛИ ЧАРЛЗ ДА НЕ СЕ ЖЕНИ ЗА КАМИЛА

Твърди се, че братята са казали на баща си, крал Чарлз III, да не се жени за Камила.

"Въпреки че Уили и аз го убеждавахме да не го прави, татко продължаваше да е на това мнение. Накрая му стиснахме ръката, пожелахме му здраве. Без обиди", пише Хари. "Разбрахме, че той най-накрая ще бъде с жената, която обичаше, жената, която винаги е обичал. Съдбата го е предначертала. Каквато и горчивина или скръб да изпитвахме от края на историята с мама, разбрахме, че не е важно."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЪДЯТ ПРИНЦ АНДРЮ И САРА ФЪРГЮСЪН ЗАРАДИ ХИЖА В ШВЕЙЦАРИЯ

Принцът разказва и за сложните отношения с мащехата си. "Спомням си, че се чудех... дали ще бъде жестока към мен, дали ще бъде като всички зли мащехи в приказките", гласи този момент от мемоара. "Уили беше подозрителен към "другата жена" дълго време, което го объркваше и измъчваше. Когато тези подозрения се потвърдиха, той съжали, че не е казал нещо по-рано."

Припц Хари

ХАРИ Е ПРЕСЪЗДАЛ ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА

В сърцераздирателен пасаж, херцогът на Съсекс си спомня шофирането през същия тунел в Париж, където Даяна умира в автомобилна катастрофа през 1997 г. По това време Хари е на 23 години и присъства на полуфинала на Световната купа по ръгби през 2007 г. в Париж.

"Световното първенство ми осигури шофьор и още в първата си вечер го попитах дали знае тунела, където е майка ми...", гласи откъсът.

Хари е помолил шофьора да мине през тунела с 65 мили в час, "Точната скорост, с която се е движила колата на мама, според полицията, по време на катастрофата. Не 120 мили в час, както първоначално съобщи пресата."

След като са минали през тунела, Хари си спомня: "Втурнахме се напред, минахме над ръба на входа на тунела, неравността, която уж е накарала колата на мама да се отклони от пътя, но той не беше нищо особено, едва го усетихме и след няколко секунди излязохме от другата страна. Седнах назад и тихо казах: "Това ли е всичко? Това е… нищо. Просто прав тунел." Винаги съм си представял тунела като някакъв коварен опасен проход. Няма причина някой някога да умре вътре в него просто така."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА БИОГРАФИЧНАТА КНИГА НА МЕГАН И ХАРИ

"Бях си казал, че искам да приключа ситуацията с това, но това всъщност не ми помогна. Дълбоко в себе си се надявах да почувствам това, което усетих, когато получих полицейските досиета – неверие. Съмнение. Вместо това, тази нощ всички съмнения отпаднаха. Тя е мъртва, помислих си. Боже мой, тя наистина си отиде завинаги", коментира в заключение по-малкият син на Даяна.

Принцеса Даяна

ТЪРСИЛ Е МЕДИУМ, ЗА ДА СЕ СВЪРЖЕ С МАЙКА СИ

Хари не крие, че е потърсил помощта на жена, която "твърди, че има сили", способни да предават съобщения от хора, които са починали, включително майка му, покойната принцеса Даяна.

"Вие живеете живота, който тя не би могла. Живеете живота, който тя искаше за вас", казва въпросната дама. "Тя е с вас в момента."

меган и хари

ХАРИ Е УБИЛ 25 ДУШИ В АРМИЯТА

Хари също така не крие, че е убил 25 души, докато е бил в Афганистан по време на службата си за британската армия.

"Повечето войници не знаят точно колко убийства имат. При военни ситуации често стреляте безразборно", пише той. "Въпреки това, в ерата на лаптопите, всичко, което правех беше записано. Винаги можех да кажа точно колко вражески бойци съм убил. И за мен беше важно да не се страхувам от тази цифра. Сред многото неща, които научих в армията, е да бъда отговорен за собствените си действия."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКО, КОЕТО ХАРИ РАЗКАЗА ЗА БРАТ СИ И ВРАЖДАТА МЕЖДУ ТЯХ

Херцогът на Съсекс прекарва 10 години в армията и отива на две фронтови обиколки в Афганистан.

Той продължава: "И така, моето число е двадесет и пет. Това не е нещо, което ме изпълва с удовлетворение, но не се и срамувам. Естествено, бих предпочел да нямам тази цифра във военното си резюме или в главата си, но също така бих предпочел да живея в свят без талибани, свят без война."

даяна

БИЛ Е СИГУРЕН, ЧЕ МАЙКА МУ СЕ КРИЕ

Преждевременната смърт на майка му е била твърде трудна за приемане, така че за известно време той напълно я е отричал.

"Какво да правя, освен да се разхождам из замъка и да говоря със себе си, че всичко това е трик. И че този път номерът не е изигран от хората около мен или от пресата, а от мама. Животът ѝ беше нещастен, тя беше преследвана, тормозена, лъгана, лъгана. Така че тя инсценира инцидента и избяга."

цжбн

КАМИЛА Е ИЗМИСЛИЛА ИСТОРИИ ЗА МЕДИИТЕ

Херцогът на Съсекс обвинява мащехата си в заговор с медиите в Обединеното кралство, за да подобри имиджа си и да влезе в редиците на семейството.

"Тя започна да играе дълга игра", казва Хари. "Кампания, насочена към брака и в крайна сметка короната, с благословията на татко, разбира се."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ СЕ Е ВЛЮБИЛ В МЕГАН МАРКЪЛ ЗАРАДИ ПРИНЦЕСА ДАЯНА

Принцът казва, че преди сватбата ѝ с баща му, положителни истории за Камила започнали да се появяват във всички британски вестници - най-вече истории за личните ѝ разговори с Уилям. Тези истории, казва принцът, съдържат "точни подробности, нито една от тях обаче не идват от Уили. Те могат да бъдат изпратени само от един друг присъстващ човек в разговора."

Той добавя, че Камила е една от висшите кралски особи, които са избрали да влязат "в леглото с дявола", за да "реабилитират" имиджа си. Херцогът сподели и в едно от последните си интервюта, че "тя беше злодеят" и "третият човек" в брака между Чарлз и Даяна."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA