Съдят принц Андрю и Сара Фъргюсън заради хижа в Швейцария

Така де, всъщност става дума за 8 милиона долара.

Кралското семейство на Великобритания е всичко друго, но не и безпроблемно. След оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл, отлагането на сватбата на принцеса Беатрис и временното отстъпване на кралицата, идва и съдебен процес срещу принц Андрю и Сара Фъргюсън.

Херцогът и херцогинята на Йорк имат проблем с хижата си в Швейцария, която двамата купуват през 2014 година за 23 милиона долара.

Според изплували на повърхността доклади, се твърди, че Фъргюсън и Андрю е трябвало да платят 6.2 милиона долара за нея през декември 2019 г., но са пропуснали дадения срок и заедно с лихвата, сега дължат 8,4 милиона долара. "Можем да потвърдим, че има спор между двете страни по този въпрос", коментира публичният представител на принц Андрю пред Daily Mail. "Детайлите по договора остават предмет на споразумение за поверителност и не позволяват по-нататъшно обсъждане."

896

Говори се, че искът е заведен от Изабел дьо Рувре, един от първоначалните собственици на Chalet Helora. След като Фъргюсън и Андрю наели дома за зимна почивка, те го харесали толкова много, че решили да го купят директно от собственичката му.

Двойката остана близка след развода си през 1996 г. и прекарва доста зимни моменти във въпросната хижа, заедно с двете си дъщери - принцеса Беатрис и принцеса Юджини.

45

Ситуацията с недвижимите имоти идва само няколко години, след като два британски таблоида публикуваха пикантни подробности за сексуалните отношения на херцога на Йорк с непълнолетна американка. Макар бъкингамският дворец да излезе с опровержение на ситуацията, принцът се оттегли за известно време от светлината на прожекторите, но продължава да е близък с бившата си съпруга и двете си деца.

Преди сватбата да бе отложена заради коронавирусната пандемия, се очакваше Андрю да придружи дъщеря си Беатрис до олтара, където тя да каже "да" на своя годеник Едуардо Моци.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA