Maneskin за различните стандарти между мъжете и жените

Членовете на групата ще продължават да носят грим, без значение каква е сексуалната им ориентация.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 25 януари 2023

Måneskin споделиха откровено какво мислят за критиките, че са екстравагантни.

Групата разговаря с The Guardian за пътя към славата, как Италия ги е приела като банда и разчупили ли са стереотипите за рокендрола.

Дамяно Давид и Томас Раджи са хетеросексуални, а Виктория де Анджелис и Етън Торчио са част от LGBTQ+ общността, но всички са изправени пред обвинения, често свързани с използването на грим и избора им на облекло.

maneskin

"Понякога обвиненията са толкова крайни", споделя Виктория пред изданието. "Глупаво е странни хора да го етикетират и да създават още и още омраза. Фактът че Раджи и Давид са хетеросексуални не означава, че не могат да носят грим или токчета."

"Разбира се, ние не изпитваме едни и същи чувства, но живеем всеки ден с хора от общността", споделя 24-годишният фронтмен.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: MANESKIN И МУЗИКАЛНАТА ФЕЕРИЯ, ОЗАГЛАВЕНА RUSH!

По същия начин бандата се сблъсква с негативната реакция на публиката в родната Италия, след спечелването на Евровизия.

"Винаги сме били много разделен народ", коментира Дамяно. "Има група хора, които ни обичат и са много горди от това, което правим, а има и друга част от консерватори и фенове на традиционния рокендрол и фашисти, които ни мразят."

maneskin

"Много хора са наистина горди", добавя 22-годишната де Анджелис. "Но Италия е много консервативна страна и хората се плашат от факта, че някой може да носи грим или високи токчета, или да e полугол, или да не е хетеросексуален."

По време на видеомузикалните награди на MTV през август, горнището на басистката падна от рамото ѝ и разкри гърдите ѝ. MTV обаче бързо цензурира изпълнението за зрителите у дома.

"Ние сме твърде горещи за американската телевизия", каза тя тогава. "Толкова е глупаво, защото искат да изглеждат широко скроени, но се плашат от чифт зърна. Има разлика как се приемат телата на мъжете и жените. Всеки има зърна."

"Много е ясно, че има различни стандарти, защото аз бях буквално гол", добави Давид.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA