Тейлър Суифт е най-скъпоплатената певица за 2022 г.

Вижте кои са другите артисти в класацията на Forbes.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 15 февруари 2023

Тейлър Суифт е най-добре платената певица със спечелени 92 милиона долара през 2022 г.

Тя се нареди под номер 9 в годишния списък на Forbes за най-високоплатените артисти в света. С нейната печалба от 92 милиона долара през 2022 г. тя става единствената жена, която е в класацията топ 10.

Отчетените приходи на Суифт идват от 10-ия ѝ студиен албум "Midnights", който счупи рекорда на Spotify за най-много еднодневни стриймвания. С него, тя продаде най-много винилови плочи за една седмица на 21 век и стана най-продаваният албум на годината.

Приходите на 33-годишната изпълнителка от предстоящото ѝ турне "Eras" не са взети под внимание, тъй като концертите ще се състоят по-късно тази година. Като се има предвид, че счупи рекорда за всички времена за най-много продадени билети за един ден, възможно е Тейлър да се появи и в списъка през следващата година.

Начело на списъка на Forbes е рок групата "Genesis" с годишна печалба от 230 милиона долара през 2022 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЕЙДИ ГАГА ПОДКРЕПИ ТЕЙЛЪР СУИФТ В TIKTOK

На второ място е Стинг, който е спечелил 210 милиона долара, след като е продал целия си каталог за 300 милиона долара миналата година на Universal Music Group.

Тайлър Пери се появява на трето място, събирайки приходи от многобройните си телевизионни предавания и филми, както и от студиото си в Атланта.

На четвърто място са Трей Паркър и Мат Стоун, които създадоха "Южен парк" и "Книгата на Мормон".

Друга двойка се класира на пето място: Джеймс Л. Брукс и Мат Грьонинг, които създадоха „Семейство Симпсън" и спечелиха 105 милиона долара през 2022 г., тъй като направиха всичките 30 сезона достъпни в Disney+.

Брад Пит е на четвърто място със 100 милиона долара, тъй като той продаде по-голямата част от продуцентската си компания "Plan B", която продуцира "Лунна светлина", "12 години робство", "От другата страна" и други.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВНИМАНИЕ, ТОВА СА НАЙ-ДЪЛГООЧАКВАНИТЕ ФИЛМИ НА 2023 Г.

На седмо място са Rolling Stones, които са спечелили 98 милиона долара от турнета, както и от музикални хонорари.

Режисьорът на „Аватар: Пътят на водата" Джеймс Камерън е на осмо място, като според съобщенията е спечелил 95 милиона долара от филма.

Завършващ списъка e пуерториканецът Bad Bunny, който е спечелил 88 милиона долара от продажби на албуми, стриймове, продажба на билети ролята си в "Убийствен влак".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA