Всички номинирани за "Оскар" се събраха, за да отпразнуват

Кейт Бланшет, Том Круз, Остин Бътлър и още куп звезди отпразнуваха номинациите си.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 16 февруари 2023

95-ите награди „Оскар" наближават и тазгодишните номинирани се събраха, за да празнуват.

Том Круз, Брендън Фрейзър, Анджела Басет, Кейт Бланшет, Остин Бътлър, Стивън Спилбърг и много други се събраха в Бевърли Хилс за ежегодния обяд на Академията.

Звездното меню включваше кралски стриди и ризото с диви гъби, а за десерт гостите се насладиха на шоколадова торта с шоколадов ганаш.

По време на събитието, президентът на Академията Джанет Янг не пропусна да изкоментира миналогодишния скандален момент, когато Уил Смит удари шамар на Крис Рок.

По думите ѝ, първоначалният отговор на Академията за инцидента не е бил правилен.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: УИЛ СМИТ СЕ РАЗПЛАКА ПО ВРЕМЕ НА СНИМКИТЕ НА "EMANCIPATION"

„Научихме това, че Академията трябва да бъде напълно прозрачна и отговорна в нашите действия. Особено по време на криза трябва да действаме бързо и решително за себе си и за нашата индустрия", каза Янг.

кейт бланшет

Тя обеща, че занапред всеки може и трябва да очаква повече от Академията, като всички в организацията ще направят и невъзможното, за да изпълнят тези очаквания.

Джанет допълни, че ще съсредоточат усилията си да поддържат най-високите стандарти, като същевременно създават промените, които искат да видят във филмовата индустрия и ще вдъхновяват млади хора, които искат да работят в киното.

„Така създаваме глобална филмова общност на бъдещето, която е отворена за идеи и култури от всички краища на света. Призовавам всички да съсредоточим усилията си върху поддържането на необикновената и брилянтна общност, която обитаваме.", каза още президентът.

остин бътлър

ОЩЕ ОТ GRAZIA: И НОМИНИРАНИТЕ ЗА "ОСКАР" СА...

Когато дойде време за ежегодната групова снимка на всички номинирани, Джейми Лий Къртис беше извикана първа и получи бурни аплодисменти от залата.

Преди това Янг помоли всички бъдещи победители да се придържат към регламента за 45-секундна реч на Оскарите, за да може да има време за връчването на всички награди.

Тазгодишните награди „Оскар" ще бъдат раздадени на 12 март, а водещ ще бъде Джими Кимъл.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA