Крал Чарлз иска принц Хари и Меган Маркъл да присъстват на коронацията му

Въпреки това, кралят има условия за най-малкия си син.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 23 февруари 2023

Чарлз III е поканил принц Хари и Меган Маркъл на своята коронация на 6 май в Уестминстърското абатство, но има някои условия. 

Хора от кралското обкръжение разкриха, че монархът е поканил сина си и жена му на церемонията, противно на първоначалните нагласи, че няма да са сред гостите, заради многото им критики към кралското семейство, съобщава Express.

От британския двор все още не са изпратили официални покани на двойката, но кралят вече е говорил със сина си и му казал, че ще се радва да присъства събитието, според Daily Mail.

крал чарлз

„Хари е негов син и Негово Величество винаги ще го обича. Въпреки че в момента нещата не са розови, вратата винаги ще остане открехната за него.", казва източник, близък до семейството.

Все пак Чарлз поставя и условие на херцозите на Съсекс. Според източници от Двореца, Негово Величество се е обърнал за помощ към архиепископа на Кентърбъри, за да намери правилното решение при евентуалната визита на Меган и Хари.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА БИОГРАФИЧНАТА КНИГА НА МЕГАН И ХАРИ

В  началото той не е бил съгласен с тази идея, тъй като голяма част от вниманието може да се насочи към тях, вместо към коронацията му, но по-късно размислил.

меган и хари

Чарлз иска да даде на сина си и Меган определени подходящи място на церемонията, както и ще иска от Хари да се държи прилично.

В разговор с водещия на ITV News Том Брадби, херцогът на Съсекс изрази готовността си да се помири с кралското семейство.

„Вратата е винаги отворена. Топката е в тях. Има много неща, които трябва да бъдат обсъдени и аз наистина се надявам, че това е възможно, че те са готови да седнат и да говорят за това, защото много неща се случиха за последните шест години. И преди това също.", обясни най-малкият син.

меган и хари

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ СЕ Е ВЛЮБИЛ В МЕГАН МАРКЪЛ ЗАРАДИ ПРИНЦЕСА ДАЯНА

От друга страна коронацията съвпада с рождения ден на сина им Арчи, който тогава навършва 4 години.

И така двамата имат оправдание, ако решат да не ходят на коронацията на Чарлз.

С цел застраховка, от Двореца са направили план за три сценария: Ако и двамата херцози се появят на събитието, ако и двамата ги няма или ако само Хари присъства

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA