Парис Хилтън е направила аборт, когато е била на 20 години

Милиардерката реши за първи път да е напълно откровена за случилото се.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 25 февруари 2023

Парис Хилтън разкри, че е направила аборт в началото на 20-те си години.

42-годишната звезда разказа за решението си да направи аборт в началото на 20-те си години, тъй като „не е била готова" за това.

„Това беше нещо, за което не исках да говоря много дълго време, защото изпитвах толкова много срам.", каза Хилтън в скорошно интервю за Glamour UK. "Бях дете и не бях готова за това."

Парис се е почувствала принудена да говори открито за случилото се, след като Върховния съд на САЩ заяви миналия юни, че отменя правото на аборт в различни региони на страната.

„Мисля, че е важно", каза тя пред изданието. „Има толкова много политика около това, а то е просто едно женско тяло… Защо трябва да има закон, основан на това? Това е вашето тяло, вашият избор и аз наистина вярвам в това."

„За мен е умопомрачително, че налагат закони и се бъркат в това какво решавате вие за репродуктивното си здраве, защото ако беше обратното... ако темата беше за момчетата, изобщо нямаше да е така.", добави Хилтън.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПАРИС ХИЛТЪН СТАНА МАЙКА НА МОМЧЕНЦЕ

Миналогодишното решение отмени почти 50-годишния закон за свобода на абортите. Сега законът дава на различните щати правомощието да приемат свои собствени закони относно темата, а Арканзас, Кентъки, Луизиана, Мисури и Южна Дакота забраниха абортите на своите територии малко след решението на съда.

В отговор избухнаха протести в цялата страна, a самият президент Джо Байдън обяви, че е против това решение и го нарече „реализация на крайна идеология и трагична грешка на Върховния съд".

Междувременно, Парис стана майка тази година и обяви раждането на първото си дете чрез сурогатна майка. Момченцето се казва Финикс Барън и се роди миналия месец.

„Винаги съм мечтала да бъда майка и съм толкова щастлива, че Картър и аз се намерихме", каза тя за половинката си, с когото сключиха брак миналата година Картър Реум. „Толкова сме развълнувани да създадем семейство заедно, сега сърцата ни ще експлодират от любов към нашето момченце."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA