Децата на Меган и Хари официално са принц и принцеса

След месеци на спекулации, официалният сайт на кралското семейство обявиха децата за принц и принцеса.

Бъкингамският дворец актуализира титлите на принц Арчи и принцеса Лилибет на уебсайта на кралското семейство.

Дворецът актуализира кралската наследствена линия на официалния си уебсайт, за да отрази титлите, които двете деца на принц Хари и херцогиня Меган получиха, след като техният дядо крал Чарлз III стана монарх през септември 2022 г.

Дворецът е направил актуализацията след шест месеца спекулации като сега официално призна Арчи и Лилибет Маунтбатън-Уиндзор за принц и принцеса.

меган маркъл бременна

Новината идва, след като херцогът и херцогинята на Съсекс официално покръстиха своята 21-месечна дъщеря като принцеса Лилибет в Калифорния миналата седмица.

Преди днес двете деца все още се наричаха мистър Арчи Маунтбатън-Уиндзор и мис Лилибет Маунтбатън-Уиндзор на уебсайта за наследяване на кралския трон. Те са съответно шести и седми по линия за трона.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРАВИЛАТА, КОИТО КРАЛ ЧАРЛЗ ТРЯБВА ДА СПАЗИ НА КОРОНАЦИЯТА СИ

Арчи, който е на 3 години и 1-годишната Лилибет автоматично трябваше да приемат новите си титли след смъртта на кралица Елизабет II, следвайки правилото, от писмото от крал Джордж V през 1917 г., което гласи:

„Децата на всеки суверен на Обединеното кралство и децата на синовете на всеки суверен … ще имат и по всяко време ще притежават титлата на Кралско височество с тяхното титулярно достойнство на принц или принцеса с представка към съответните им християнски имена."

меган и хари

Тъй като Хари се съгласи да спре да използва титлата си, когато се оттегли от кралската си роля през 2020 г., нито Арчи, нито Лилибет бяха наричани Негово или Нейно кралско височество. 

Не е известно дали това правило в крайна сметка ще засегне принцеса Юджини и принцеса Беатрис, на чиито баща принц Андрю беше забранено да използва титлата си през януари 2022 г.

По-рано през седмицата, представител на Меган и Хари даде подробности за кръщенето на принцеса Лилибет. People съобщиха, че двойката е провела интимна церемония на 3 март в дома си в Монтесито с 20 до 30 гости, включително майката на Меган, Дория Рагланд и кръстникът на Лилибет, Тайлър Пери.

Източник добави, че Меган и Хари са отправили покана към крал Чарлз, кралица Камила, принц Уилям и принцеса Кейт, но висшите членове на кралското семейство не са присъствали на церемонията.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA