Меган и Хари с първа публична поява след коронацията на Чарлз III

Херцогинята на Съсекс получи награда за лидерство.

Ася Иванова
Ася Иванова 17 май 2023

Фотография: Profimedia

Едва ли някой се съмнява в лидерските качества на Меган Маркъл, заради която принц Хари изостави народ, дом и традиции.

Именно за тези си качества, Маркъл получи специално отличие на наградите Women of Vision на церемония в Ню Йорк вчера. Това бе и първата публична поява на Меган и принц Хари след коронацията на крал Чарлз III, която тя умишлено пропусна.

На събитието дамите получават  награди за "феминистки, които създават промяна" и "мощни масови лидери". На събитието Меган бе представена като "феминистка, защитник на правата на човека и равенството между половете и глобален модел за подражание".

Тя получи престижното отличие от своята близка приятелка Глория Стайнем, която е съосновател на фондацията Ms., ръководеща наградите. Двете се сближават преди няколко години, когато херцозите на Съсекс се местят да живеят в Монтесито, Калифорния. През 2020 година двете започват и инициатива, целяща да вдъхнови гражданите да гласуват.

Приемайки наградата, Маркъл призова жените да бъдат визионери на собствения си живот и ги увери, че никога не е късно за житейска промяна. 

На събитието херцогинята на Съсекс се появи под ръка не само със своя съпруг - принц Хари, но и със своята майка Дория Рагланд. И докато Дория бе избрала семпъл черен тоалет, то Маркъл изпъкваше със златиста секси рокля без презрамки.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA