Принц Хари: Някои журналисти са с окървавени ръце

Херцогът на Съсекс укорява пресата във Великобритания за разбитото си детство и смъртта на майка си.

Ася Иванова
Ася Иванова 07 юни 2023

Фотография: Profimedia

Принц Хари е категоричен, че пресата във Великобритания има кръв по ръцете си. Той изрази това мнение докато даваше показания пред Висшия съд в Лондон срещу издател на таблоид, чиито издания той обвинява в телефонно хакерство и други незаконни дейности. Това са първите показания от висш член на кралското семейство за последните 130 години.

принц хари

"Колко още кръв ще изцапа пръстите им, преди някой да успее да сложи край на тази лудост", заявява Хари в показанията си. Той обвинява британските таблоиди, че са хакнали гласовите му съобщения, когато е бил тийнейджър и заявява, че това го е накарало да почувства, че "не може да има доверие на никого". Хари допълни, че историите, които са помествени в таблоидите, не само са опасни за сигурността му, но и са навредили на връзките му.

По-малкият син на крал Чарлз III в продължение на часове бе подложен на кръстосан разпит от адвоката на Mirror Group Newspapers (MGN) Андрю Грийн. Още в началото на разпита, Грийн заявил, че вестникарската група "безрезервно се извинява" за използването на частен детектив, за да следи личния живот на херцога. "Това никога не трябваше да се случва и никога няма да се случи отново", казал той пред съда.

принц хари

Адвокатите на херцога на Съсекс по-рано обвиниха британския издател, че е посял "семената на раздора" с по-големия му брат принц Уилям. Двамата "понякога имат разногласия, но след като това стане публично и вътрешните им чувства се разкриват по този начин, доверието започва да ерозира", смята адвокатът Дейвид Шерборн.

Това не е единственият разпит, на който ще е подложен Хари. Той трябва отново да се яви пред съда.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA