Принц Хари за слуховете, че Чарлз III не му е баща

Херцогът на Съсекс споделя за негово тайно заболяване, което става достояние на света.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 юни 2023

Фотография: Profimedia

От години се тиражират слуховете, че принц Хари не е син на крал Чарлз III. Досега обаче нито един от двамата не го беше коментирал.

"Откакто съм се родил, се носят слухове, че истинският ми баща не е крал Чарлз, а Джеймс Хюит (бел. ред. любовник на Даяна през годините). Непрекъснато мислех за причините, които стоят зад тези слухове. Вестниците искаха да всеят съмнение в хората, за да бъда отстранен от кралското семейство", казва той пред Върховния съд в Лондон на дело, образувано срещу медийната група Mirror Group Newspapers с обвинения в незаконни дейности, включително подслушване по телефона.

Той коментира и за статия, която с подробности описва негово заболяване, което става повод за сериозни проблеми в личния му свят. През 2002 г. едно от изданията разкрива, че Хари има мононуклеоза, известна още като "болестта на целувката". "Въздействието върху мен беше огромно. Не съм сигурен как някой извън най-близкото ми семейно обкръжение е знаел за това. Изглежда цялото училище знаеше, никой не искаше да се доближи до мен и станах за смях. Бях нещастен", спомня си днес принцът.

принц хари

"Таблоидите рутинно публикуваха статии за мен, които често бяха грешни, но осеяни с откъси от истината, които сега смятам, че най-вероятно са събрани от прихващане на гласова поща и/или незаконно събиране на информация", добавя той.

Всичко това кара Хари да изпадне в параноя. "Когато лична информация, която знаят само един или двама души, излезе на първа страница на вестник, приятелският ти кръг започва да се стеснява все повече и повече. Огромното мнозинство от публикациите са приписани на партньор, приятел, източник, близък човек, което всъщност създава атмосфера на подозрение относно възможния източник на тези информации. Чувствах, че не мога да имам доверие на никого, което беше ужасно чувство за мен, особено когато бях толкова млад."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA