Сара Фъргюсън бе диагностицирана с рак на гърдата

Ася Иванова
Ася Иванова 26 юни 2023

Фотография: Profimedia

Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън бе диагностицирана с рак на гърдата.

Това бе потвърдено и от нейн представител. "Наскоро на Сара й бе открит рак на гърдата в начална фаза след проведено профилактично мамографско изследване. Тя бе посъветвана да се подложи на операция и интервенцията вече се състоя", пише в съобщението. "Херцогинята получава най-добрата медицинска грижа, а лекарите казват, че прогнозите са добри. Сега с нея са нейните близки. Тя иска да изкаже своите благодарности към целия лекарски екип, който се грижи за нея в последните няколко дни. Сара е благодарна и на екипа, провел мамографията и открил заболяването ѝ. Тя не е имала симптоми, но вярва в редовната профилактика", казва още представителят.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЪДЯТ ПРИНЦ АНДРЮ И САРА ФЪРГЮСЪН ЗА ХИЖА В ШВЕЙЦАРИЯ

сара фъргюсън и принц андрю

Преди две години Фърги вдигна завесата относно психическото си състояние. Тогава тя призна, че през 1985 г. е имала ментални проблеми, след като непрекъснато е сравнявана с принцеса Даяна. Тогава всички обожават Даяна, докато със Сара случаят е съвсем различен. На нея й лепват различни грозни епитети като "дебела, намръщена Фърги". В този момент двете са омъжени за двамата братя - Даяна  за принц Чарлз, а Фърги - за принц Андрю

"Имах сериозни ментални проблеми заради това. Трябваше сериозно да поработя върху тях, защото вярвах на всяка дума, която четях в медиите. Срамувах се от себе си. Изключително чувствителна съм. Тогава Даяна ми каза: "Фърги, запомни едно: Когато си на най-високото стъпало на пиедестала, лесно можеш да паднеш. Ти си на дъното - просто трябва да се изкачиш." Бяха ни "дали" ролите на светица и грешница, но най-важно беше да си помагаме и го правехме въпреки всичко, което се пишеше за нас", казва Фърги през 2021 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA