Ален Делон съди приятелката си за тормоз

66-годишната жена го държала изолиран от света и децата му.

Ася Иванова
Ася Иванова 06 юли 2023

Фотография: Profimedia

Светът на киното остана шокиран. Любимецът на поколения дами Ален Делон е станал обект на тормоз. 

Трите деца на френската звезда - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни Делон, са подали жалба в съда срещу спътницата на баща им Хироми, като я обвиняват в тормоз и незаконно присвояване на личната му кореспонденция.

Адвокатът на децата Кристоф Айела разкрива, че самият Делон се присъединява към жалбата с писмено изявление. "След сърдечно-съдовите проблеми на актьора през 2019 г. тази жена се премести в дома му и стана все по-агресивна, с унизително и оскърбително отношение към него и децата му", се казва в изявление на адвоката на децата на Делон. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МИСТЕРИОЗНА СМЪРТ ЗАСТИГНА ЕДИН ОТ СИНОВЕТЕ НА АЛЕН ДЕЛОН

ален делон

"Тя постоянно изолира Ален Делон от близките му приятели и семейството му, като използва заплахи. Системно контролира телефонните му разговори и личните съобщения. Отговаря вместо него... и се опитва да получава пощенските му пратки. Пречи на децата му да го посещават редовно, както винаги са го правили. Тя е авторитарна и заплашителна, като дори стига дотам, че малтретира по недопустим начин кучето на Делон", казва още адвокатът Кристоф Айела. 

Жалбата срещу 66-годишната жена е подадена в Монтаржи, департамент Лоаре. Според френското наказателно право тя може да получи присъда до три години затвор, както и глоба до 45 000 евро.

ален делон

От 5 години насам 87-годишният Делон вече не снима в киного. През 2017 г. той обяви края на кариерата си, която се отличава с феноменални филми като "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро". През лятото на 2019 г. той получи инсулт, а малко след това на филмовия фестивал в Кан бе удостоен с почетна "Златна палма" за цялостната си кариера в киното.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA