Разкриха причината за смъртта на Лиза-Мари Пресли

Аутопсията на единствената дъщеря на Елвис с нови разкрития.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 юли 2023

Фотография: Profimedia

Светът бе в шок, когато научи новината за смъртта на единственото дете на Елвис Пресли - Лиза-Мари през януари. Само два дни преди това тя премина по червения килим по време на наградите "Златен глобус", където Остин Бътлър взе наградата за "Най-добър актьор в драматичен филм" за превъплъщението си в Елвис.

По-късно бе съобщено, че Лиза-Мари най-вероятно е починала заради чревна обструкция след операция за отслабване. Сега аутопсията показва подробности относно истинските причини за смъртта й. Тя е издъхнала вследствие на запушване на тънките черва, а в организма й са открити редица лекарства.

Лиза-Мари Пресли

Докладът сочи, че при 54-годишната Лиза-Мари е открито "запушено тънко черво, причинено от сраствания, които са се развили след бариатрична хирургия преди години", според доклад от аутопсията. Медицински специалисти разкриват, че този проблем е дългосрочен и често се получава подобно усложнение след процедурата.

"Бариатричната хирургия - известна като стомашен байпас - е медицинска процедура за отслабване, която променя храносмилателната система, като обикновено създава по-малка торбичка от стомаха и я свързва директно с тънките черва", според клиниката Mayo.

Лиза-Мари Пресли

Тосикологичният доклад пък сочи, че в тялото на Пресли са открити терапевтични нива на оксикодон, следи от болкоуспокояващо, използвано за лечение на опиоидна зависимост, както и от лекарство, използвано за лечение на депресия, шизофрения или маниакални епизоди. В доклада обаче се посочва, че лекарствата не са допринесли за смъртта на Лиза-Мари. Всъщност няма изброени вторични причини за смъртта след констатираната обструкция на тънките черва, а е определена като естествена.

Лиза-Мари Пресли

Лекари споделят, че Лиза-Мари се е оплаквала от болки в корема в последните месеци преди да почине. Тя бе открита безжизнена в дома си в Лос Анджелис на 12 януари и веднага бе откарана по спешност в болницата. По-късно същия ден майка й Присила потвърди смъртта й.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA