Всички важни моменти от наградите "Златен Глобус"

Трогателни речи, пиперливи шеги и много любов към Риана. Да, това пропуснахте на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус".

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 11 януари 2023

Наградите "Златен Глобус" минаха, а ние подбрахме най-интересните моменти, за които трябва да знаете. Няма нужда да гледате няколко часовата церемония или да стоите до сутринта, за да я чакате. Ние подбрахме всички ключови и важни случки вместо вас.

vbn

МОНОЛОГЪТ НА ДЖЕРОД КАРМАЙКЪЛ

Водещият Джерод Кармайкъл реши да поговори за слона в залата: липсата на разнообразие в Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и работата, която организацията е или не е свършила през последните две години.

„Ще ви кажа защо съм тук. Тук съм, защото съм черен", каза Кармайкъл. Той продължи да разказва как е получил възможността да бъде водещ на наградите: „В един момент си правите ментов чай у дома, а в следващия сте поканен да бъдете черното лице на оспорваната бяла организация. Животът наистина се случва изключително бързо, знаете ли?"

ЛЮБОВТА КЪМ РИАНА

Преди да връчи наградата за най-добра телевизионна актриса в мюзикъл или комедия, Ниси Неш каза на Риана от сцената: „Риана, обичам те и се облякох като теб за Хелоуин. Просто трябваше да кажа това."

По-късно вечерта Били Портър повтори нейното мнение като се пошегува, че ако вярваше в Хелоуин, той също би се облякъл като нея.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РИАНА ПУСНА НОВА SAVAGE X FENTY КОЛЕКЦИЯ ТОЧНО ПРЕДИ SUPER BOWL

цжбн

МОМЕНТЪТ НА ДЖЕНИФЪР КУЛИДЖ

Победителката от "Белият лотос" даде на хората това, което искаха: забавна реч, превърнала се в трогателна почит към създателя на сериала Майк Уайт.

„Ако не познавате Майк Уайт, това е нещо, което трябва да знаете: той се тревожи за света, той се тревожи за хората, а вие се тревожите за животните.", каза тя, докато Уайт плачеше. "Той наистина е един от най-великите хора, които някога съм срещала, защото той кара хората да искат да живеят по-дълго."

фжгбхн

ПРИЗНАНИЕТО ЗА КАРИЕРАТА НА ЕДИ МЪРФИ

Трейси Морган връчи специалната награда Сесил Б. Демил"" заради дългата в продължение на десетилетия кариера на Еди Мърфи.

След като благодари на колегите и любимите си хора, Мърфи се пошегува за плана за успех в Холивуд: „Много е просто, просто направете тези три неща: плащайте си данъците, гледайте си работата и казвайте името на съпругата на Уил Смит!"

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЛУЧКАТА ОТ ОСКАРИТЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРЕСЛЕДВА УИЛ СМИТ

фгбхн

ОСТИН БЪТЛЪР СТАНА КРАЛЯТ НА РОКЕНДРОЛА

31-годишният Бътлър спечели наградата за най-добър актьор в драма за изпълнението си на Елвис Пресли в „Елвис". Това е първата му награда "Златен глобус" и първа номинация.

Младият актьор благодари и на Дензъл Уошингтън за „щедростта" да му помогне да получи ролята на краля на рокендрола, както и на бившият му колега от „Имало едно време... в Холивуд" Брад Пит

„Брад, обичам те", каза той, преди да продължи да изброява всички легенди от индустрията, на които се възхищава. „Куентин Тарантино, разпечатах сценария на "Криминале", когато бях на 12. Не мога да повярвам, че съм тук в момента."

ЗЕНДЕЯ СПЕЧЕЛИ НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРА АКТРИСА В ДРАМАТИЧЕН СЕРИАЛ

Въпреки, че шоуто "Еуфория" е в ефир от 2019 г., това е първият път, когато Зендея е номинирана за ролята си в него и печели. Тя не присъстваше на събитието поради служебни ангажименти.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗЕНДЕЯ ПОЛУЧИ ВТОРА НАГРАДА ЕМИ ЗА "ЕУФОРИЯ"

Въпреки това, малко след победата, актрисата публикува съобщение в Instagram профила си:

„Много съжалявам, че не можах да бъда там тази вечер, но просто исках да благодаря на @goldenglobes за тази невероятна чест", започна тя. „Първо, към моите номинирани колеги, за мен е привилегия да бъда до вас, възхищавам ви се дълбоко. Благодаря на моето семейство "Еуфория", без вас нищо от това нямаше да бъде възможно."

Тя завърши: „Накрая, благодаря от дъното на сърцето си на всички, които допуснаха Ру в своите сърца. Мисля, че всеки знае колко много означава тя за мен, но фактът, че тя може да означава нещо за някой друг е истински подарък. Честно казано, нямам думи. Всичко, което мога да кажа е благодаря, благодаря, благодаря. Лека нощ♥️."

cvbn

КОЛИН ФАРЕЛ Е ПЛАКАЛ ДОКАТО Е ГЛЕДАЛ АНА ДЕ АРМАС

Колин Фарел може и да е спечелил наградата за най-добър актьор в мюзикъл или комедия, но той започна речта си като заяви колко е бил възторжен от играта на водещата Ана де Армас.

„Просто си помислих, че си невероятна", каза Фарел на Армас, която беше номинирана за най-добра актриса в категория "драма" за превъплъщението си в Мерилин Монро в „Блондинка", преди да приеме наградата си.

„Плаках преди да заспя, когато гледах филма ти "Блондинка". Плаках преди да заспя. Имаше момент, в който се чуваше музика и започваше кадърът... и просто видях глезените ѝ на ръба на леглото. Това ме побърка." каза той, а публиката се засмя на думите му. Тогава той завърши с думите: "Не е шега, но сте добре дошли да се смеете. Не е моята роля да казвам на какво е подходящо да се смеете в този свят."

46-годишният актьор спечели награда за превъплъщението си на Падраик Суиллеабхайн в „Баншитата от Инишерин".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA