Ана де Армас знае, че е трудно да изиграеш Мерилин Монро

Актрисата никога не е имала за цел да "имитира" иконата, а по-скоро да вникне в чувствата ѝ.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 02 септември 2022

В края на този месец ще видим Ана де Армас като Мерилин Монро, но още сега разбираме, че тя не е "имитирала персонажа". Напротив, фокусирала се е върху нейните чувства.

Въпреки че работи с преподавател по диалект и е изучавала живота на холивудската икона преди началото на снимките, звездата от "Вади ножовете" е поела различен подход към ангажимента.

"Интересувах се от чувствата ѝ, живота ѝ, несигурността ѝ, гласа ѝ, липсвата на такъв", споделя де Армас в ново интервю за L'Officiel.

Филмът, базиран на едноименния роман на Джойс Каръл Оутс от 2000 г., "смело преосмисля живота на Мерилин Монро изследвайки разделението между нейната публична и лична същност", а Ана директно заявява, че не разбира възрастовото ограничение - Netflix го забранява за лица под 18 години.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АНА ДЕ АРМАС ЗА ТРУДНОТО НАЧАЛО В ХОЛИВУД

"Не разбрах защо се случи. Мога да посоча редица филми, които са с много по-сексуално съдържание от този", коментира тя. "Но за да разкажем тази история е важно да покажем всички аспекти от живота на Мерилин, които са я накарали да приключи по този начин. Трябваше да го обясним. Знаехме, че трябва да стигнем до неудобни места."

Още тогава източници на стрийминг платформата разкриха, че де Армас е прекарвала два до три часа всеки ден в гримьорната, които е използвала, за да влезе под кожата на Норма Джийн.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АНА ДЕ АРМАС Е ИСТИНСКА МЕРИЛИН МОНРО В ПЪРВИЯ ТРЕЙЛЪР НА "BLONDE"

"Работихме по този филм с часове, всеки ден в продължение на почти година. Прочетох романа на Джойс, проучих стотици снимки, видеоклипове, аудиозаписи, филми – всичко, до което успях да се докопам. Всяка сцена е вдъхновена от съществуваща снимка", разкрива екранната Монро неотдавна.

Световната премиера на "Blonde" ще се случи на филмовия фестивал във Венеция следващия четвъртък, а в Netflix - на 28 септември.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA