Ана де Армас за трудното начало в Холивуд

Ако питате звездата от "Вади ножовете", всеки е способен на всичко. Единствено му е нужен шанс.

Ана де Армас, която има честта да изиграе вечната Мерилин Монро в предстоящата лента "Blonde" на Netflix, изследва разделението между нейното обществено и лично Аз.

34-годишната де Армас казва, че мечтае за роли, близки до нейните корени, но иска обществото да я види извън рамката за "кубинка". "Искам да играя латиноамериканка. Но не искам да слагам кошница с плодове на главата си всеки път."

"Това е моята надежда. Да покажа, че можем да направим всичко, ако ни бъде дадено време да се подготвим и ако само ни бъде даден шанс, само шанс", добавя младата актриса в ново интервю за Elle. "Можеш да направиш всеки филм - можеш да направиш всичко."

"Проблемът е, че понякога дори не стигаш до стаята с режисьора, за да седнеш и да се докажеш", казва още де Армас.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: BEAUTY ТАЙНИТЕ НА АНА ДЕ АРМАС

жбнм

Докосвайки се до разнообразието във филма за Мерилин, тя споделя: "Определено се променям, ставам все по-добра. Но е трудно, аз да го кажа, защото знам, че за друг може да изглежда по друг начин."

Тийзър трейлъра за "Blonde" излезе миналия месец, показвайки ни сцената с бялата рокля над решетките на нюйоркското метро. Още тогава тя сподели, че "амбициите на сценариста и режисьор Андрю Доминик са били много ясни от самото начало: да представи версия на живота на Мерилин Монро през нейния обектив".

А за да добие точния акцент на главното действащо лице, де Армас е ходила на уроци в продължение на девет месеца, а само преди десетилетие дори не е говорила английски език.

Кубинката си спомня за началото на кариерата си, когато е учила английски четири месеца, но въпреки това не е успяла да го усъвършенства толкова бързо. Затова по време на първите си големи роли в "War Dogs" и "Knock Knock" с Киану Рийвс, трябвало да научи репликите си фонетично, запомняйки само звуците. Ана разказва, че въобще "не е била сигурна какво казва".

В "War Dogs" обаче нещата били по-сложни и фактът, че не можела да поддържа разговор на английски език довел до проблеми на снимачната площадка. Когато режисьорът Тод Филипс променил реплика в диалога по време на снимки, де Армас се затруднила да я произнесе. В крайна сметка е чула думите "Добре, забрави, просто кажи каквото знаеш" и екипът продължил снимачния процес, но актрисата се почувствала неудобно.

Сега тя си спомня за тези моменти и е благодарна, че има шанса да се развива и покаже потенциала си. Останалото го знаем - не е ОК да сме роби на стереотипите си и винаги трябва да подаваме ръка на човека отсреща.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA