Зендея получи втора награда Еми за "Еуфория"

Актрисата влезе в историята като най-младата носителка "Еми", а сега получава втора награда.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 14 септември 2022

Зендея влезе в историята като най-младата двукратна носителка на Еми.

Актрисата взе втората си Еми тази година, печелейки  в категорията за най-добра главна актриса в драматичен сериал за ролята на Ру Бенет във втория сезон на "Еуфория".

Сега суперзвездата е първата чернокожа жена, печелила Еми два пъти в категорията, както и най-младият двукратен носител на Еми в историята.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗЕНДЕЯ ОТНОВО ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА

vbnjm

В емоционалната си реч 26-годишната Зендея благодари на академията, семейството и приятелите си, както и на актьорския състав и екипа на сериала за „създаването на толкова безопасно място, за да направим това много трудно шоу".

Тя също отправи специален поздрав към създателя на шоуто Сам Левинсън, като каза: „Благодаря ви, че вярвахте в мен дори в моменти, в които аз не вярвах в себе си."

И накрая, актрисата от Спайдърмен посвети наградата си на всички, които са съпричастни към съдбата на героинята й Ру.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖЕЙКЪБ ЕЛОРДИ Е ПОЛУЧАВАЛ ПОДИГРАВКИ ЗАРАДИ ТАЛАНТА СИ

cvbn

„Най-голямото ми желание за Еуфория беше да може да помогне за лечението на хора и просто искам да благодаря на всички, които споделиха историята си с мен", каза тя.

„Искам да знаете, че съм благодарна за всеки, който е обичал Ру или се чувства като Ру, искам да знаете, че съм благодарна за вашите истории и ги нося със себе си, нося ги и с нея.", завърши речта си Зендея.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКО, КОЕТО ЗНАЕМ ЗА ЕУФОРИЯ, СЕЗОН 3

Актрисата първоначално влезе в историята през 2020 г., когато стана най-младият човек, тогава на 24 години, който взе Еми. За виртуалната си благодарствена реч тя посвети победата си по случай "Еуфория" на активистите, борещи се за расова и социална справедливост в цяла Америка след убийството на Джордж Флойд.

cvbn

„Знам, че това е наистина странен момент за празнуване, но просто искам да кажа, че има надежда в младите хора. Знам, че нашето телевизионно шоу не винаги изглежда като чудесен пример за това, но има надежда в младите хора", каза тя тогава.

„Просто искам да кажа на всички мои връстници, които излизат по улиците, виждам ви, възхищавам ви се, благодаря ви, много ви благодаря."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA