Зендея отново влезе в историята

Звездата от "Еуфория" записа още няколко поредни номинации за "Еми" в иначе впечатляващата си биография.

Зендея официално е най-младата актриса с две номинации "Еми", както и първата цветнокожа жена с две потенциални отличия за актьорско майсторство и текстопис.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗЕНДЕЯ Е ГЛАВНАТА ГЕРОИНЯ В НОВАТА ПРИКАЗКА НА BULGARI

cvbn

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СТРАШНИТЕ ВЪПРОСИ, КОИТО НОВИЯТ СЕЗОН НА "ЕУФОРИЯ" ПОВДИГНА

25-годишната актриса отново e номинирана за изключителната си главна роля в хитовия сериал на HBO "Еуфория", а успоредно с това е първата woman of color, получила възможност да прибере статуетки в две различни сфери. Само за година.

Номинацията за текстопис е за две песни, представени в епизоди от поредицата. Първата е "Elliot's Song", изпълнена от нейния колега Доминик Фике, а другата - "I'm Tired" от Labrinth. Нашето любимо момиче има заслуги в подготовката и на двете парчета от саундтрака.

cvbnm

Актрисата първоначално влезе в историята на наградите "Еми" през 2020 г., когато стана най-младата актриса, прибрала вкъщи приза за представяне в драматичен сериал.

В своята виртуална благодарствена реч, заобиколена от семейството и близки приятели, няколко месеца след убийството на Джордж Флойд, Зи посвети победата си на активистите, борещи се за расова и социална справедливост в цяла Америка.

"Знам, че това е наистина странен момент за празнуване, но просто искам да кажа, че има надежда в младите хора. Знам, че нашето телевизионно шоу невинаги изглежда като чудесен пример за това, но има надежда в младите хора", споделя тя тогава. "Просто искам да кажа на всички мои връстници - виждам ви, възхищавам ви се и много ви благодаря."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA