Джейкъб Елорди е получавал подигравки заради таланта си

Въпреки хомофобските нападки в училище, той избира актьорското майсторство и се посвещава на ролите.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 09 август 2022

Джейкъб Елорди призна, че e получавал хомофобски нападки от съученици заради своята артистичност.

В ново интервю звездата от "Еуфория" казва, че когато е започнал да играе на 12-годишна възраст, останалите в училище започнали да го наричат "гей". Това обаче не му повлиява, а само подклажда бъдещата страст към киното и телевизията.

Когато младият Елорди е бил избран за ролята на Оберон, Краля на феите, по Уилям Шекспир, останалите в училище започнали да му се подиграват, но той силно се гордял с образа.

"Имах това изобилие от увереност в себе си. Защото можех да правя и двете - бях доста добър в спорта и мисля, че бях доста добър и в театъра", споделя той в септемврийския брой на GQ. "Когато казаха, че съм гей, си спомням, че осъзнах нещо. Помислих си, че ако ще бъда Кралят на феите, ще бъда най-най-горещият крал на феите, който някога са виждали."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СИДНИ СУИНИ ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО В ХОЛИВУД

Екранният Нейт добавя още: "Започнах да приветствам този тип герои. Започнах да приветствам женствеността. Започнах да говоря с ръцете си."

"Никога не съм се притеснявал, че моите връстници ще ме помислят за по-малко мъж. Всъщност така прекарвах уикендите си с най-красивите жени в училището, четейки най-романтичните думи, писани някога", разказва още той, признавайки, че все пак се е чувствал воден от хомофобския тормоз.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗЕНДЕЯ ОТНОВО ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА

"Харесваше ми да играя", продължава Джейкъб. "Отдръпнах се от културата на бирата и спорта и си казах, "Добре, ако смятате, че това ме прави гей, ще бъда това, което съм, когато съм ваш приятел, но и ще играя за изкуството."

Актьорът е категоричен, че до ден днешен продължава да не разбира цялата история с етикетите. "Никога не можах да разбера, как можеш да етикетираш каквото и да било? Как можеш да етикетираш спорта като мъжествен? Как твоята сексуалност влияе върху твоята сила като спортист или върху твоята сила като изпълнител?"

Прав е, няма как.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA