Здравето на Бриджит Бардо изправи на крака цяла Франция

Екип на Спешна помощ в дома й заради проблеми с дишането.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 юли 2023

Фотография: Profimedia

Цяла Франция е притаила дъх. Една от емблемите на страната - Бриджит Бардо, е със сериозни здравословни проблеми. 

Френските медии съобщиха, че се наложило спасителен екип да посети дома й в Сен Тропе. Наложило се да й бъде сложена кислородна маска и са останали известно време за наблюдение на състоянието й.

Това разкри и съпругът на Бардо - Бернар Д'Ормал пред местния местник Var-matin. Той обясни, че тя имала сериозни проблеми с дишането. "Беше около 9 сутринта, когато Брижит получи проблеми с дишането. Беше по-тежко от обикновено, но тя не загуби съзнание. Нека го наречем момент на разсейване на дишането", обяснява той. "Пулсът й е добър, сърцето й е добре и кръвното налягане - също, но нещата са още крехки", уточнява Д'Ормал и казва, че в последните дни френската икона се оплаквала от жегата на Лазурния бряг.

Бриджит Бардо

Новината за състоянието на Бардо накара цяла Франция да настръхне. Само няколко дни по-рано почина друга френска любимка - Джейн Бъркин. Тогава Бриджит отдаде почит към нея. "Неделя, 16 юли, много тъжно. Аз съм много тъжна. Джейн си отиде. Когато си толкова красива, толкова свежа, толкова спонтанна, с глас на дете, нямаш право да умреш. Тя остава завинаги в сърцата ни", написа тогава Бардо.

Бриджит Бардо и Джейн Биркин

Бриджит Бардо е една от най-прочутите актриси не само във Франция, но и в целия свят. Тя е въздигната на пиедестал и определена като секссимвол през 50-те и 60-те години на миналия век. Много бързо обаче, Бардо се оттегля завинаги от развлекателната индустрия. Още преди да навърши 40, тя се отдава в защита на животните. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA