Ангъс Клауд от "Еуфория" почина на 25 г.

Причините за изненадващата смърт все още са неизвестни.

Ася Иванова
Ася Иванова 01 август 2023

На 25-годишна възраст си отиде актьорът Ангъс Клауд, който стана известен с ролята си на дилъра Фезко "Фез" О'Нийл в сериала "Еуфория".

Новината за смъртта му бе съобщена от неговите близки, които за момента се въздържат да споделят каква е причината. Клауд е издъхнал в дома си в Оукланд, Калифония.

Само преди 2 седмици актьорът загуби баща си. Предполага се, че това му е нанесло непоправими травми, а близките му споделят, че тази загуба го е засегнала изключително дълбоко. От публикуваното съобщение става ясно, че Ангъс Клауд е страдал от психически проблеми, причинени от скорошната смърт на баща му. "Ангъс говореше открито за битката с психичното си заболяване и ние се надяваме, че смъртта му ще покаже на хората с подобни проблеми, че не са сами и не трябва да се борят мълчаливо", пишат близките му.

"Единствената утеха, която имаме, е да знаем, че Ангъс вече се е събрал отново с баща си, който беше най-добрият му приятел", казват още близките му. Негови приближени споделят, че той "се е борил с тежки мисли за самоубийство", след като се е върнал от Ирландия, където е погребал баща си и това може и да е причината за неговата изненадваща смърт.

Редица световноизвестни личности изказаха съболезнования на семейството на актьора. "Много сме натъжени да научим за смъртта на Ангъс Клауд. Той беше изключително талантлив", се казва в изявление на HBO.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA