Кралският двор отново показа, че принц Хари е нежелан

Фамилията не е поканила херцозите на Съсекс на помена от смъртта на Елизабет II.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 август 2023

Фотография: Profimedia

Изглежда отношенията в кралското семейство става все по-обтегнати и принц Хари и неговата въпруга Меган Маркъл за пореден път са изключени от събитията у дома.

След като не бе поканен на рождения ден на родния си баща, сега Хари ще трябва да пропусне и възпоменанията от смъртта на баба си Елизабет II, която почина през септември миналата година. Приближени до Кралския двор коментират, че херцозите на Съсекс не са получили покани за официалните събития, въпреки че точно в този момент и двамата ще бъдат само на крачка от Великобритания. В началото на септември те ще бъдат в Дюселдорф, Германия за игрите Invictus - спортно състезание с участието на бивши и действащи военни, станали инвалиди.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО ПРИНЦ ХАРИ НЕ БЕ ПОКАНЕН НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ЧАРЛЗ III?

Кралската фамилия

При възкачването си на престола, крал Чарлз III бе категоричен, че членове на кралската фамилия, които са освободени от церемониални задължения, няма да бъдат канени на събитията, които се провеждат в Двореца. И това е някак разбираемо. Но пък братът на Чарлз - Андрю, херцог на Йорк, който преди това се оттегли от всички церемониални задължения, ще присъства на събитията в помен на Елизабет II. 

Според "Сън" монархът и съпругата му Камила планират да отбележат годишнината от смъртта на Елизабет Втора на 8 септември, заобиколени от семейството, в замъка Балморал в Шотландия, където кралицата почина през 2022 г. На свой ред "Игрите на непобедимите" ще стартират в Дюселдорф на 9 септември, което "улеснява принц Хари и Меган да бъдат във Великобритания", допълва вестникът. "Сън" отбеляза, че двойката не е била поканена да присъства нито на публични, нито на частни събития по повод годишнината от смъртта на Елизабет Втора.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA